Een graafmelding doen

Een graafmelding doen

-

Wanneer je van plan bent om machinaal te gaan graven, dan ben je wettelijk verplicht om een graafmelding te doen. Dit geldt zowel voor bedrijven als voor particulieren en binnen een paar stappen heb je dit gelukkig al geregeld. Het kan namelijk gemakkelijk online, dus het enige wat je nodig hebt is internet en een smartphone, desktop of tablet. Het is overigens niet nodig om vooraf een account aan te maken, maar voor zakelijke gebruikers kan dit wel voordelen bieden. Zo is het namelijk mogelijk om credits aan te schaffen en kun je in je account de bestelgeschiedenis inzien. Daarbij is het mogelijk om de Klic-melding te delen met verschillende ontvangers. Je kunt met een account dan ook inloggen via de Klic-app. Heb je een graafmelding gedaan? Dan is het sinds 1 april 2021 ook verplicht om de graafmelding digitaal te kunnen tonen via de Klic App, of via een viewer. Het wordt dus niet geaccepteerd als je alleen een geprinte versie bij de hand hebt. En wat zijn de kosten van een graafmelding?

Kosten van een graafmelding

De kosten van een graafmelding bedragen €36,- per melding, exclusief BTW. Hier zit de Klic-app bij in begrepen, en de betaling is gemakkelijk te voldoen via iDeal of creditcard. Overigens kom je in een bepaalde situatie in aanmerking voor ledenvoordeel. Dit is het geval als de organisatie waar de graafmelding voor aan wordt gevraagd lid is van Bouwend Nederland of van MKD infra. Je kunt hier ook lid van zijn als particulier, en ook dan heb je recht op ledenvoordeel. Is dit het geval? Neem dan contact op met de Klic-app met je bedrijfsgegevens en lidnummer, waarna de kortingscode geactiveerd kan worden. En hoe lang duurt de levering na een Klic melding aanvragen?

Levering na Klic-melding aanvragen

Binnen 1 werkdag na een Klic-melding aanvragen, ontvang je de graafmelding. Dit is in 95% van de aanvragen het geval, maar soms kan de goedkeuring na een Klic-melding aanvragen wat langer duren. En als je een Klic-melding hebt ontvangen, dan is deze 20 werkdagen geldig. Mocht je daarna weer machinaal willen gaan graven, dan is het verplicht om een nieuwe Klic-melding aan te vragen. Dit betekent ook dat je dan weer opnieuw moet betalen en ervoor moet zorgen dat de Klic-melding zichtbaar is in de Klic-app. Je kunt maar beter op tijd zijn met het aanvragen van een Klic-melding, zodat je zeker weet dat je de Klic-melding op tijd binnen hebt!

Laatste Nieuws

Recreatief gebruik van wiet vs. THC

Wiet, CBD, THC; voor de meesten is het één pot nat. Dat is helemaal niet waar. Niet op papier...

DIT zijn de sporttrends voor het najaar van 2022

Ben je benieuwd welke sporttrends er gaan volgen in het najaar van 2022? Of heb je gewoon zin om...

Inspirerende tips om je dit jaar te kleden als een stijlicoon

Het begin van een nieuw seizoen is het perfecte moment om fris te beginnen en te experimenteren met nieuwe...

Er is altijd een verzekering die goed bij jou past

Het is in het leven belangrijk om voor bepaalde soorten verzekeringen te kiezen. Op deze manier is het namelijk...

Handige weetjes voor de zomervakantie

Ben jij al helemaal klaar voor de zomer? De zomer is voor de meeste mensen de perfecte tijd om...

Een graafmelding doen

Wanneer je van plan bent om machinaal te gaan graven, dan ben je wettelijk verplicht om een graafmelding te...

Speciaal voor jouRELATED
Gerelateerde Artikelen