Een graafmelding doen

Een graafmelding doen

-

Wanneer je van plan bent om machinaal te gaan graven, dan ben je wettelijk verplicht om een graafmelding te doen. Dit geldt zowel voor bedrijven als voor particulieren en binnen een paar stappen heb je dit gelukkig al geregeld. Het kan namelijk gemakkelijk online, dus het enige wat je nodig hebt is internet en een smartphone, desktop of tablet. Het is overigens niet nodig om vooraf een account aan te maken, maar voor zakelijke gebruikers kan dit wel voordelen bieden. Zo is het namelijk mogelijk om credits aan te schaffen en kun je in je account de bestelgeschiedenis inzien. Daarbij is het mogelijk om de Klic-melding te delen met verschillende ontvangers. Je kunt met een account dan ook inloggen via de Klic-app. Heb je een graafmelding gedaan? Dan is het sinds 1 april 2021 ook verplicht om de graafmelding digitaal te kunnen tonen via de Klic App, of via een viewer. Het wordt dus niet geaccepteerd als je alleen een geprinte versie bij de hand hebt. En wat zijn de kosten van een graafmelding?

Kosten van een graafmelding

De kosten van een graafmelding bedragen €36,- per melding, exclusief BTW. Hier zit de Klic-app bij in begrepen, en de betaling is gemakkelijk te voldoen via iDeal of creditcard. Overigens kom je in een bepaalde situatie in aanmerking voor ledenvoordeel. Dit is het geval als de organisatie waar de graafmelding voor aan wordt gevraagd lid is van Bouwend Nederland of van MKD infra. Je kunt hier ook lid van zijn als particulier, en ook dan heb je recht op ledenvoordeel. Is dit het geval? Neem dan contact op met de Klic-app met je bedrijfsgegevens en lidnummer, waarna de kortingscode geactiveerd kan worden. En hoe lang duurt de levering na een Klic melding aanvragen?

Levering na Klic-melding aanvragen

Binnen 1 werkdag na een Klic-melding aanvragen, ontvang je de graafmelding. Dit is in 95% van de aanvragen het geval, maar soms kan de goedkeuring na een Klic-melding aanvragen wat langer duren. En als je een Klic-melding hebt ontvangen, dan is deze 20 werkdagen geldig. Mocht je daarna weer machinaal willen gaan graven, dan is het verplicht om een nieuwe Klic-melding aan te vragen. Dit betekent ook dat je dan weer opnieuw moet betalen en ervoor moet zorgen dat de Klic-melding zichtbaar is in de Klic-app. Je kunt maar beter op tijd zijn met het aanvragen van een Klic-melding, zodat je zeker weet dat je de Klic-melding op tijd binnen hebt!

Laatste Nieuws

Wat je moet weten over online veiligheidstrainingen

Als het gaat om werken in sectoren waar veiligheid een grote rol speelt, is het essentieel dat medewerkers goed...

Wat is financiële bemiddeling eigenlijk

Financiële bemiddeling, je komt het overal tegen maar wat houdt het nu precies in? Eenvoudig gezegd is het de...

Waarom een creatieve mindset belangrijk is

Creativiteit is een onmisbare kracht in ons leven. Het gaat niet alleen om het creëren van kunstwerken, maar om...

Waarom slimme energiekeuzes belangrijk zijn

De keuzes die we maken op het gebied van energie hebben een grote impact, niet alleen op onze maandelijkse...

Kennismaken met weerobservatie-instrumenten

Als je ooit hebt afgevraagd hoe we het weer kunnen voorspellen, ben je niet alleen. Weerobservatie is een fascinerend...

Waarom Naughty Beans jouw koffie-ervaring op het werk kan veranderen

Stel je voor, je zit op kantoor en je hebt dringend een kopje koffie nodig. Maar niet zomaar een...

Speciaal voor jouRELATED
Gerelateerde Artikelen