Dit heb je nodig om thuis EHBO te verlenen

Dit heb je nodig om thuis EHBO te verlenen

-

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Daarom is het verstandig een EHBO-koffer in huis te hebben. Dat geldt zeker voor gezinnen met kinderen of mensen die veel klussen. Voor kleine ongelukken hoef je dan niet naar de dokter, maar deze kun je eenvoudig thuis oplossen. En niets is zo vervelend als een klein ongeluk terwijl je geen ontsmettingsmiddel of pleisters bij de hand hebt. Die vind je natuurlijk in je EHBO-koffer. Maar wat zit er nog meer in? En wat heb je nog meer nodig om wondjes te behandelen? Hier lees je erover! 

De inhoud van een EHBO-koffer

In een EHBO-koffer zitten een aantal standaardartikelen. Denk aan pleisters, een schaar, elastische zwachtels, wondkompressen en ontsmettingsmiddel. Denk aan dettol of jodium. Daarnaast zit er een reddingsdeken in en een driekante doek (mitella). Als je een koffer koopt zitten deze spullen er standaard in. Maar naarmate je een aantal producten gebruikt, moet je je EHBO-koffer aanvullen. Gelukkig kun je losse zaken bijbestellen of kopen bij de drogist. Zaken als pleisters en kompressen wil je natuurlijk altijd bij de hand hebben!

Andere handige middeltjes

Naast de inhoud van je EHBO-koffer zijn er nog meer handige middeltjes die je in huis wilt halen. Denk aan ORS, waarmee je diarree kunt tegengaan. Een tekentang om teken te verwijderen is handig als je vaak buiten bent. Dat geldt ook voor blarenpleisters. Ook slim om te kopen: betadine en nivea voor het verzorgen van de huid. Heb je je handen ergens aan verwond en wil je je huid helpen herstellen? Dan is een goede handcrème onmisbaar. Ten slotte is het ook verstandig paracetamollen in huis te halen. Heb je kleine kinderen? Zorg dan ook voor zetpillen.

Zelfzorgmiddelen

Naast EHBO verlenen kun je thuis nog meer doen om je gezond en fit te blijven voelen. Denk aan het innemen van multivitaminen of vitamine D. Een groot deel van de mensen heeft een tekort aan vitamine D. Daardoor kun je je lusteloos en moe gaan voelen. Ook voor andere kwaaltjes, zoals aambeien, eczeem of muggenbeten haal je middeltjes bij de drogist. Liever heb je ze in huis voor je ergens last van krijgt. Vul je EHBO-koffer of medicijnkastje daarom op tijd aan met dingen die je komend seizoen nodig hebt. Staat de zomer voor de deur? Dan schaf je zonnebrandmiddel, aftersun en DEET aan. Dan ben je bijna overal op voorbereid. 

Laatste Nieuws

Contentmarketingstrategieën voor succes: Het creëren en verspreiden van waardevolle inhoud

In de wereld van digitale marketing is content koning. Het creëren en verspreiden van waardevolle inhoud is een essentieel...

Ontdek de schoonheid van creatieve schilderkunst

Als je ooit een penseel in je hand hebt gehad, weet je hoe bevrijdend het kan zijn om kleuren...

Hoe kun je met minder personeel toch effectief zijn?

We weten allemaal dat het momenteel erg lastig is om aan personeel te komen. Je zult dus andere oplossingen...

Waarom koeloplossingen essentieel zijn voor de horeca

Als je in de horeca werkt, weet je hoe belangrijk het is om de juiste apparatuur te hebben. Een...

De opkomst van verticale gevelbekleding

In de architectuurwereld is er een groeiende trend waarbij verticale gevelbekleding wordt gebruikt. Het gebruik van deze vorm van...

Waarom maatwerk bedrijfssoftware belangrijk is

Als je ooit hebt geprobeerd om een vierkante pin in een ronde gat te duwen, dan weet je hoe...

Speciaal voor jouRELATED
Gerelateerde Artikelen