WonenAdsorptiedrogers worden gebruikt om vochtproblemen op te lossen

Adsorptiedrogers worden gebruikt om vochtproblemen op te lossen

-

Vochtproblemen kunnen worden opgelost door een adsorptiedroger te gebruiken. Adsorptiedrogers kunnen voor allerlei vochtproblemen worden gebruikt, en schimmel, corrosie, condensatie en bacteriën kunnen ermee worden voorkomen. Bovendien kan dit apparaat gebruikt worden voor procesoptimalisatie en om elektronica en ander vochtgevoelig materiaal te beschermen. Adsorptiedrogers zijn effectief bij het oplossen van vochtproblemen. Bovendien zijn ze onderhoudsarm en gebruiken ze weinig energie. Voor het opwarmen van de regeneratielucht worden verschillende energiebesparende technologieën toegepast. Een combinatie van beschikbare warmtebronnen wordt gebruikt in combinatie met allerlei nieuwe technieken. Dit maakt deze drogers een stuk goedkoper in energieverbruik en beter voor het milieu.

De werking en toepassingen van adsorptiedrogers

Hoe haalt een adsorptiedroger het vocht uit de lucht? De vochtige lucht wordt in dit apparaat door een langzaam draaiende rotor geleid. Vervolgens adsorbeert die rotor het vocht uit de lucht. De op de rotor aangebrachte adsorbent trekt watermoleculen aan, met als gevolg dat het vocht adsorbeert. Het vocht wordt in een ander deel van de rotor met verwarmde (regeneratie) lucht weer uit de rotor gedreven. De rotoren zijn bestand tegen 100% verzadigde lucht als het adsorbent chemisch aan de rotor is gebonden. Het adsorbent laat dan niet los en geeft ook geen stof af. Daarom heeft een rotor bij goed onderhoud een levensduur van tien jaar of langer. Adsorptiedrogers kunnen in veel situaties worden toegepast. Ze kunnen bijvoorbeeld worden ingezet in de industrie om vochtgevoelige producten, zoals meel en archiefmateriaal, goed te kunnen bewaren. In de farmaceutische industrie kunnen deze drogers voorkomen dat medicijnen vochtig worden. 

Een veelzijdig en krachtig adsorbent

Actief kool kan gebruikt worden als droogmiddel, want het is een veelzijdig en krachtig adsorbent. Deze adsorbent, die stoffen kan filteren uit water en lucht, wordt onder andere gebruikt om koolwaterstoffen en olie te verwijderen uit perslucht. Actief kool is een krachtig adsorbent met een groot adsorptievermogen. Bovendien is het een veelzijdig adsorbent die gebruikt kan worden voor diverse soorten verontreinigingen. 

Werking en toepassingen van actief kool

De speciale manier waarop actief kool wordt geproduceerd, zorgt ervoor dat dit droogmiddel een poreuze microstructuur en een groot intern oppervlak heeft. Daarom is dit droogmiddel ideaal om, op basis van adsorptie, stoffen uit water en lucht te verwijderen. Die uit water of lucht verwijderde stoffen hechten zich dan aan het interne oppervlak van de korrels. Mogelijke toepassingen van actief kool zijn onder andere afvalwaterzuivering, het verwijderen van koolwaterstoffen en andere verontreinigingen, luchtfiltering, het verwijderen van kwik en zwavel bij industriële processen, luchtfiltering en waterzuivering.

Laatste Nieuws

Ontbijt met een espresso

Een goed begin van de dag is cruciaal, en voor velen begint dit met een dampende kop koffie. Of...

De charme van luxe chalets in de sneeuw

Een wintersportvakantie betekent voor velen meer dan alleen skiën en snowboarden. Het verblijf speelt een cruciale rol in de...

Ontdek het gemak van snoep online kopen

Zit je te verlekkeren op een zoetigheid maar heb je geen zin om naar de winkel te gaan? Online...

Wat maakt een horecagelegenheid gezellig?

Gezelligheid is het sleutelwoord als we denken aan een geslaagde avond in een café of restaurant. Maar wat zijn...

Wat je moet weten over online veiligheidstrainingen

Als het gaat om werken in sectoren waar veiligheid een grote rol speelt, is het essentieel dat medewerkers goed...

Wat is financiële bemiddeling eigenlijk

Financiële bemiddeling, je komt het overal tegen maar wat houdt het nu precies in? Eenvoudig gezegd is het de...

Speciaal voor jouRELATED
Gerelateerde Artikelen