WonenBeestje in je huis? Dit is hoe je ervan...

Beestje in je huis? Dit is hoe je ervan af komt.

-

Heb je in je huis een paar planten staan? Een aantal planten die je af en toe een beetje water moet te geven? Hoe prettig is dat. Zo weet je zeker dat je plant na 1 of 2 dagen zonder water uitdroogt. Het enige vervelende aan een plant is dat er soms wat bladeren af vallen. Maar die heb je zo met blik en veger weer opgeveegd. Ook kunnen er bladluizen of trips op je planten zitten. Wil je weten wat je tegen trips kunt doen en wat het precies zijn? Lees dan verder.

Wat zijn trips?

Trips zijn hele kleine en dunne insecten. Trips kun je voornamelijk binnen in je huis vinden. De meest voorkomende plekken waar trips zich bevinden, zijn op planten in je huis. Dit komt doordat trips zich voeden met de cellen die zich in een kamerplant bevinden. Ook leggen trips honderden eieren op een blad.

Trips kun je moeilijk met het blote oog zien. Dit komt doordat trips heel erg klein zijn. Je zult dus met een heel goed oog of vergrootglas moeten kijken of te ontdekken of er trips op je kamerplant zitten.

Bestrijding

Wanneer je hebt vernomen dat je kamerplant last heeft van trips, kun je hier een aantal dingen tegen doen. Een meest voorkomende oplossing zijn aaltjes tegen trips. Aaltjes tegen trips is namelijk een biologische bestrijding. Je kunt op verschillende locaties aaltjes tegen trips kopen. Zo kun je bijvoorbeeld aaltjes tegen trips kopen bij online webwinkels, maar ook kun je aaltjes tegen trips kopen bij kluszaken of tuinzaken als de Hornbach, Boerenbond, etc.

Gemakkelijkere bestrijding

Ben je niet iemand die is van aaltjes tegen trips? Dan kun je ook op een gemakkelijkere manier ervoor zorgen dat de trips verdwijnen. Zo houden trips niet van veel vocht. Wanneer je trips hebt op je kamerplant, kun je er dus voor kiezen om vaker je plant water te geven. Als je dit doet zijn je trips binnen een aantal dagen van je kamerplant verdwenen.

Last van trips? Dat is vervelend. Trips zijn kleine dunne beestjes die vaak te vinden zijn op kamerplanten. Dit komt doordat trips voedingsstoffen uit kamerplanten kunnen halen. Om trips te bestrijden zijn er een aantal oplossingen mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld aaltjes tegen trips kopen in online webwinkels of bij kluszaken of tuinzaken als Hornbach en Boerenbond in de buurt. Ook kun je ervoor kiezen om de plant meer te bevochtigen. Zo ben je binnen een aantal dagen of weken af van alle trips op je kamerplantjes.

 

Laatste Nieuws

Kennismaken met weerobservatie-instrumenten

Als je ooit hebt afgevraagd hoe we het weer kunnen voorspellen, ben je niet alleen. Weerobservatie is een fascinerend...

Waarom Naughty Beans jouw koffie-ervaring op het werk kan veranderen

Stel je voor, je zit op kantoor en je hebt dringend een kopje koffie nodig. Maar niet zomaar een...

De magie van kerstkoekjes bakken

Als er één ding is dat de feestdagen extra speciaal maakt, dan zijn het wel de heerlijke kerstkoekjes die...

Contentmarketingstrategieën voor succes: Het creëren en verspreiden van waardevolle inhoud

In de wereld van digitale marketing is content koning. Het creëren en verspreiden van waardevolle inhoud is een essentieel...

Waarom financieel beheer essentieel is voor ZZP’ers

In de wereld van zelfstandigen zonder personeel (ZZP'ers), is financieel beheer een cruciale vaardigheid. Als ZZP'er ben je niet...

Ontdek de schoonheid van creatieve schilderkunst

Als je ooit een penseel in je hand hebt gehad, weet je hoe bevrijdend het kan zijn om kleuren...

Speciaal voor jouRELATED
Gerelateerde Artikelen