Wonen Beestje in je huis? Dit is hoe je ervan...

Beestje in je huis? Dit is hoe je ervan af komt.

-

Heb je in je huis een paar planten staan? Een aantal planten die je af en toe een beetje water moet te geven? Hoe prettig is dat. Zo weet je zeker dat je plant na 1 of 2 dagen zonder water uitdroogt. Het enige vervelende aan een plant is dat er soms wat bladeren af vallen. Maar die heb je zo met blik en veger weer opgeveegd. Ook kunnen er bladluizen of trips op je planten zitten. Wil je weten wat je tegen trips kunt doen en wat het precies zijn? Lees dan verder.

Wat zijn trips?

Trips zijn hele kleine en dunne insecten. Trips kun je voornamelijk binnen in je huis vinden. De meest voorkomende plekken waar trips zich bevinden, zijn op planten in je huis. Dit komt doordat trips zich voeden met de cellen die zich in een kamerplant bevinden. Ook leggen trips honderden eieren op een blad.

Trips kun je moeilijk met het blote oog zien. Dit komt doordat trips heel erg klein zijn. Je zult dus met een heel goed oog of vergrootglas moeten kijken of te ontdekken of er trips op je kamerplant zitten.

Bestrijding

Wanneer je hebt vernomen dat je kamerplant last heeft van trips, kun je hier een aantal dingen tegen doen. Een meest voorkomende oplossing zijn aaltjes tegen trips. Aaltjes tegen trips is namelijk een biologische bestrijding. Je kunt op verschillende locaties aaltjes tegen trips kopen. Zo kun je bijvoorbeeld aaltjes tegen trips kopen bij online webwinkels, maar ook kun je aaltjes tegen trips kopen bij kluszaken of tuinzaken als de Hornbach, Boerenbond, etc.

Gemakkelijkere bestrijding

Ben je niet iemand die is van aaltjes tegen trips? Dan kun je ook op een gemakkelijkere manier ervoor zorgen dat de trips verdwijnen. Zo houden trips niet van veel vocht. Wanneer je trips hebt op je kamerplant, kun je er dus voor kiezen om vaker je plant water te geven. Als je dit doet zijn je trips binnen een aantal dagen van je kamerplant verdwenen.

Last van trips? Dat is vervelend. Trips zijn kleine dunne beestjes die vaak te vinden zijn op kamerplanten. Dit komt doordat trips voedingsstoffen uit kamerplanten kunnen halen. Om trips te bestrijden zijn er een aantal oplossingen mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld aaltjes tegen trips kopen in online webwinkels of bij kluszaken of tuinzaken als Hornbach en Boerenbond in de buurt. Ook kun je ervoor kiezen om de plant meer te bevochtigen. Zo ben je binnen een aantal dagen of weken af van alle trips op je kamerplantjes.

 

Laatste Nieuws

Een graafmelding doen

Wanneer je van plan bent om machinaal te gaan graven, dan ben je wettelijk verplicht om een graafmelding te...

Zelfstandig thuis blijven wonen

Ouder worden kan heel leuk zijn, maar de lichamelijke gebreken die er vaak bij komen, dat is wat minder...

Is het de moeite waard om patent aanvragen kosten te betalen?  Maak kennis met de diensten van patent consultant

Door de pandemie creëerden veel mensen nieuwe producten nadat ze hun baan hadden verloren. Wanneer u een uniek product...

Welke mat kopen?

Op het moment dat je op zoek bent naar een mat, zijn er verschillende opties waar je voor kunt...

Elektrische stoel voor ouderen

Iedereen die zit wilt graag comfortabel, ontspannen en met stijl kunnen zitten. Vooral bij het ouder worden is het...

Hier helpt een begraafplaats Leiden mee

Is een dierbare overleden en ben jij één van de nabestaanden die de uitvaart moet regelen? Dan heb je...

Speciaal voor jouRELATED
Gerelateerde Artikelen