Waarom je altijd voorbehoedsmiddelen moet gebruiken!

Waarom je altijd voorbehoedsmiddelen moet gebruiken!

-

Voorbehoedsmiddelen worden al jarenlang gebruikt door een zeer grote groep mensen in ons landje. Denk jij dat voorbehoedsmiddelen vervelend, ouderwets en onhandig zijn? Dan wordt het tijd om je beeld te veranderen! In deze blogpost lees je nog veel meer over dit belangrijke onderwerp.

Voorbehoedsmiddelen: waarvoor dienen ze?

Voorbehoedsmiddelen zijn er niet alleen voor om een zwangerschap te voorkomen. Je hebt speciale voorbehoedsmiddelen die je ook beschermen tegen nare geslachtsziektes. Hier heb je vast al wel eens het een en ander over gehoord tijdens de seksuele voorlichting op school. Toch wordt er vaak niet genoeg bij stilgestaan hoe naar en gevaarlijk die geslachtsziektes kunnen zijn voor je eigen gezondheid.

Waarom je geslachtsziektes moet voorkomen

Een geslachtsziekte wordt ook wel een SOA genoemd. Deze ziektes komen veelvuldig voor onder mensen, al zul je ze er niet snel over horen praten. Dit komt omdat het vaak iets is waar mensen zich voor schamen. Een geslachtsziekte kun je alleen oplopen door seksueel contact te hebben met een besmet persoon. Hier valt bijvoorbeeld penetratie onder, maar denk ook aan beffen, pijpen, zoenen etc. De SOA wordt namelijk overgeven van persoon tot persoon door bloed, sperma, vaginale vloeistoffen en andere lichamelijke vloeistoffen.

Ook kan een moeder een geslachtsziekte overdragen aan haar kindje. Dit gebeurt al tijdens de zwangerschap en soms pas bij de geboorte. Ook kun je geslachtsziektes oplopen zonder hiervoor seks te hebben gehad. Dit gebeurt dan bijvoorbeeld doordat je geprikt wordt met een naald die niet volledig schoon is. Bij bloedtransfusies in het ziekenhuis zal dit echt niet zomaar gebeuren. Maar deel bijvoorbeeld nooit zomaar een naald met iemand wanneer je bijvoorbeeld drugs wilt proberen of een tatoeage wilt laten zetten. Zorg er altijd voor dat alles volledig is schoongemaakt waardoor je geen kans loopt om de ziekte van iemand anders te krijgen.

Hoe voorkom je dat je ziek wordt?

Wanneer je te maken hebt met een geslachtziekte is het zaak om deze zo snel mogelijk te behandelen. Nog beter is het om SOA’s te voorkomen. Hoe kun je dit doen?

Allereerst is het belangrijk dat, als je voorbehoedsmiddelen gaat gebruiken, je deze ook op de juiste manier gebruikt. Anders kunnen ze averechts werken. De eerste tip: gebruik altijd een condoom van Durex bijvoorbeeld, en probeer ook niet te veel te wisselen tussen bedpartners. Heb jij een nieuwe partner? Laat je dan testen op onopgemerkte SOA’s. Ook kun je jezelf laten vaccineren tegen geslachtsziektes. Zorg daarnaast voor open en eerlijke communicatie over dit belangrijke onderwerp. Tot slot zijn er ook vele voorbehoedsmiddelen voor tijdens de orale seks. Durex kopen kun je discreet online doen of in een drogisterij. 

Laatste Nieuws

Het Belang van Keuring van Zonnepanelen en Thermografische Inspecties: Omega Energietechniek als Uw Betrouwbare Partner

In de wereld van duurzame energie zijn zonnepanelen niet meer weg te denken. Maar net zoals elke technologische vooruitgang,...

Ontdek de voordelen van het uitbesteden van je linkbuilding

Als je serieus bent over het online groeien van je bedrijf, is het essentieel om te overwegen om je...

Ontdek de wereld van stromer speed pedelecs: jouw e-bike avontuur!

Ben je ooit benieuwd geweest naar de wereld van elektrische fietsen? Misschien ben je zelfs geïnteresseerd in het bezitten...

Maak je dagelijks leven nog wat comfortabeler met deze apparaten

Een comfortabel huis is een plek waar we kunnen ontspannen en genieten van ons dagelijks leven. Het gebruik van...

Handelen in crypto is tegenwoordig voor iedereen mogelijk

In de snel evoluerende wereld van digitale valuta hebben cryptocurrencies een revolutie teweeggebracht in de manier waarop mensen financiële...

Ontdek de voordelen van goud kopen bij ZilverGoudAmsterdam

Ah, de glinsterende wereld van goud en zilver. Wie kan de charme weerstaan van deze edelmetalen die al eeuwenlang...

Speciaal voor jouRELATED
Gerelateerde Artikelen