Wonen Vlooien zijn nare beestjes!

Vlooien zijn nare beestjes!

-

Krijg jij bij het kijken naar de afbeelding bij dit blog al jeuk? Dan is de kans groot dat je zelf al een keer vlooien bent tegengekomen. De meeste huisdieren hebben hier wel last van. Door je hond(en) en/of kat(ten) goed te behandelen tegen vlooien kun je veel ellende voorkomen. Maar soms ontkom je er gewoon niet aan. Zeker in deze tijd van het jaar, nu het buiten koud is en in huis de radiatoren weer lekker warm staan te zijn, is je huis een broeinest voor deze beestjes. Het is nog niet zo gemakkelijk om van een complete vlooienplaag af te komen. De kans is groot dat je dat niet zomaar zelf even redt. Het lijkt overdreven om een ongediertebestrijder in te schakelen om van een vlooienplaag af te komen, maar niets is minder waar. Je schakelt toch ook een ongediertebestrijder in om van wespen af te komen?

Kunnen vlooien kwaad dan?

Vlooien zijn hele kleine beestjes die leven van bloed. Dat bloed zuigen ze, bij voorkeur, op uit de lijven van jouw huisdieren, maar als je pech hebt gaan ze op zoek naar een ander maaltje en ben jij de pineut. Ze prikken je lek en eten van jouw bloed. Daarbij laten ze een spulletje achter in je lijf dat moet voorkomen dat je bloed te snel stolt, net als muggen. Dat jeukt en kan voor nare ontstekingen zorgen. Daarbij kunnen je huisdieren helemaal naar en lamlendig worden van het bloedverlies. Zeker bij een flinke plaag is dat een echt risico.

Wat kun je zelf tegen die beestjes doen?

Kam je huisdieren regelmatig met een speciale kam en behandel ze met een speciaal bestrijdingsmiddel dat geschikt is voor gebruik op huisdieren. Let hierbij altijd op de juiste dosering. Heb je vlooien ontdekt op je huisdier? Dan kun je flink aan de bak. Alles waar je huisdier op gelegen heeft moet goed worden gewassen. Denk dan aan het kleedje in de hondenmand, maar ook de mat bij de deur en misschien ook je beddengoed. Stofzuigen, dweilen en nog een keer stofzuigen en dat herhalen kan een deel van het probleem oplossen.

Wanneer schakel je de expert in?

Krioelen de vlooien door je huis? Word jij lekgeprikt en zit je onder de jeuk? Dan ben je al wat laat met het inschakelen van een professional. Je kunt het best direct bij de eerste ontdekking van het probleem al een ongediertebestrijder contacten. Je krijgt dan ook advies om een volgende plaag te voorkomen.

Laatste Nieuws

Een graafmelding doen

Wanneer je van plan bent om machinaal te gaan graven, dan ben je wettelijk verplicht om een graafmelding te...

Zelfstandig thuis blijven wonen

Ouder worden kan heel leuk zijn, maar de lichamelijke gebreken die er vaak bij komen, dat is wat minder...

Is het de moeite waard om patent aanvragen kosten te betalen?  Maak kennis met de diensten van patent consultant

Door de pandemie creëerden veel mensen nieuwe producten nadat ze hun baan hadden verloren. Wanneer u een uniek product...

Welke mat kopen?

Op het moment dat je op zoek bent naar een mat, zijn er verschillende opties waar je voor kunt...

Elektrische stoel voor ouderen

Iedereen die zit wilt graag comfortabel, ontspannen en met stijl kunnen zitten. Vooral bij het ouder worden is het...

Hier helpt een begraafplaats Leiden mee

Is een dierbare overleden en ben jij één van de nabestaanden die de uitvaart moet regelen? Dan heb je...

Speciaal voor jouRELATED
Gerelateerde Artikelen