ZakelijkHoe vaak moet ik bemesten?

Hoe vaak moet ik bemesten?

-

Wie een mooi gazon wilt, zal daar wat moeite in moeten steken. Nu is het zo dat het niet heel veel energie kost om dit te doen. Gazonmest is het beste om te doen zo’n drie tot vier keer per jaar. Wanneer je in het voorjaar gaat beginnen met bemesten, zorg je ervoor dat de groei optimaal is net na de winter. Wanneer je in het najaar weer gaat bemesten creëer je een stevige basis voor een eventueel hevige winter. Maar ook in de zomer is het daarom fijn om dit bij te houden voor als er drogere periodes zijn. 

Wanneer beginnen met graszaad zaaien?

Ieder seizoen vergt een andere verzorging, daarom is het belangrijk om te kijken of je een mest uitkiest die niet seizoensgebonden is of juist wel. Als je ongeveer weet hoeveel tijd en energie je het gaat kosten kun je beginnen met aanleggen. Graszaad kopen kan op verschillende plekken, in allerlei soorten. Het handigste om te weten is wanneer je het beste kunt beginnen met zaaien. Zodat je zeker weet dat je gras goed kan gaan groeien. De beste periode om te starten is in het voorjaar of in het najaar. Wel is het goed om rekening te houden met wat voor soort bodem je te maken hebt en hoe de kwaliteit hiervan is. Het vochtgehalte speelt hier een belangrijke rol in. Wanneer de kwaliteit van de bodem geheel op peil is kun je in principe beginnen, als je alle onkruid en eventuele stenen hebt weggehaald kun je de grond gaan omploegen en egaliseren. Zodat er een evenredige basis ontstaat. Wanneer de grond vochtig genoeg is, dit zorgt dat de zaadjes goed kunnen innestelen in de grond. Kun je het gras inzaaien en gelijkmatig verdelen. Wanneer je zaadjes gaat kopen, zijn er diverse grassoorten waar je uit kunt kiezen en mengsels. 

De grassoorten op een rij

Speelgraszaad is een gras, wat vrijwel altijd een mengsel is van verschillende soorten zoals Engels raaigras, veldbeemdgras en roodzwenkgras. Deze combinatie zorgt voor een erg dichte, maar ook vrij stugge grasmat waar kinderen zich helemaal op kunnen uitleven. Het gras is makkelijk te onderhouden, groeit snel en kan zelfs strenge winters doorstaan. Ook is er snelkiemend graszaad voor degenen die snel een mooi gazon willen hebben om die te kunnen bewonderen vanuit hun raam of ligstoel in de tuin. Ook wanneer je veel bomen in de tuin hebt staan of als je tuin omringt is door hoge gebouwen zijn er schaduw grassen.

Laatste Nieuws

Wat je moet weten over online veiligheidstrainingen

Als het gaat om werken in sectoren waar veiligheid een grote rol speelt, is het essentieel dat medewerkers goed...

Wat is financiële bemiddeling eigenlijk

Financiële bemiddeling, je komt het overal tegen maar wat houdt het nu precies in? Eenvoudig gezegd is het de...

Waarom een creatieve mindset belangrijk is

Creativiteit is een onmisbare kracht in ons leven. Het gaat niet alleen om het creëren van kunstwerken, maar om...

Waarom slimme energiekeuzes belangrijk zijn

De keuzes die we maken op het gebied van energie hebben een grote impact, niet alleen op onze maandelijkse...

Kennismaken met weerobservatie-instrumenten

Als je ooit hebt afgevraagd hoe we het weer kunnen voorspellen, ben je niet alleen. Weerobservatie is een fascinerend...

Waarom Naughty Beans jouw koffie-ervaring op het werk kan veranderen

Stel je voor, je zit op kantoor en je hebt dringend een kopje koffie nodig. Maar niet zomaar een...

Speciaal voor jouRELATED
Gerelateerde Artikelen