Wonen Dit is waarom je in Amsterdam wilt wonen

Dit is waarom je in Amsterdam wilt wonen

-

Onze hoofdstad Amsterdam is een prachtige stad, daar zijn de meesten van ons het over eens. Het is een stad met rijke historie, en ondanks dat het bekend staat als een wereldstad, voelt Amsterdam best klein, intiem en gezellig aan, zeker als je het vergelijkt met andere wereldsteden zoals Londen of New York. Er zijn dan ook genoeg mensen die ervan dromen om in Amsterdam te wonen. En dat is niet zonder reden. In deze blog leg ik een aantal redenen voor waarom je in Amsterdam zou willen wonen!

Kunst en cultuur

Amsterdam is een stad rijk aan kunst en cultuur. Voor museumliefhebbers kun je je hart op. Elk weekend kun je weer een ander museum bezoeken, en ook als je ze allemaal al een keer bezocht hebt, wisselen de meeste musea geregeld van exposities, zodat je toch elke keer weer iets nieuws kunt zien en bewonderen. Of je nu van moderne kunst houdt, van fotografie, of historische klassiekers van Nederlandse schilders uit vroegere tijden, in Amsterdam kun je altijd terecht voor je portie kunst en cultuur.

Uitstekende gastronomie

Ben je iemand die van lekker eten en drinken houdt? Dan zit je in Amsterdam goed. De stad heeft zoveel restaurants, bars en terrasjes om uit te kiezen, dat je er werkelijk jaren voor nodig zult hebben om alleen al de populairste hotspots te proberen. Want ja, zelfs de lijst met hotspots is oneindig en er komen regelmatig nieuwe restaurants bij waar de lokale Amsterdammer graag komt om te proeven en van het leven te genieten. Het maakt niet uit wat je voorkeuren zijn. Of je nu alles eet, veganistisch bent, van wereldkeukens houdt, of het liefst zoveel mogelijk biologisch eet, in Amsterdam vind je in elke categorie wel een handjevol restaurants waar je terecht kunt. En de speciaal biertjes van lokale brouwerijen zijn ook zeker de moeite waard om te proeven!

Gemakkelijk bereikbaar

Het is een grote stad, maar toch klein genoeg dat je eigenlijk elke uithoek van de stad gemakkelijk met de fiets kunt bereiken. Waar je in steden als Londen bijvoorbeeld soms wel 2 uur onderweg bent met de metro om van de ene naar de andere kant van de stad te reizen, ben je in Amsterdam overal in minder dan een uur, met de tram, bus, metro, en natuurlijk met de fiets. Dit maakt het makkelijk om vrienden te hebben in verschillende delen van de stad en elkaar regelmatig te kunnen treffen voor een koffietje of gezellig avondje eten.

Kopen of huren in Amsterdam

Het vinden van een woning in Amsterdam is niet makkelijk. Veel mensen zijn lang aan het zoeken voordat ze iets hebben gevonden waar ze zich echt thuis voelen en wat binnen hun budget past. Als je op zoek bent naar een huurwoning, dan is het niet verkeerd om de hulp in te schakelen van een verhuurmakelaar Amsterdam. Dit kan enorm veel tijd schelen in je zoektocht. Ook een makelaar Amsterdam aan de arm nemen als je een koopwoning zoekt, is het zeker waard. Er zijn tenslotte heel veel mensen die in Amsterdam willen wonen, niet alleen vanuit Nederland, maar ook uit andere landen. De concurrentie op de huizenmarkt is dan ook groot. Maar het is zeker niet onmogelijk om je droomstekje in deze prachtige en gezellige stad te vinden!

Laatste Nieuws

Hier helpt een begraafplaats Leiden mee

Is een dierbare overleden en ben jij één van de nabestaanden die de uitvaart moet regelen? Dan heb je...

Verschil tussen elektrische fietsen

Ze zoeven je razendsnel voorbij: de elektrische fiets. Zelfs een bejaarde persoon haalt je met gemak in en ze...

Welke soort container heb ik nodig voor mijn project?

Stel je gaat verhuizen, of je woont al 10 jaar in hetzelfde huis en wil de tuin graag opknappen....

Huis leeghalen bij overlijden

Wanneer een geliefd persoon enkele dagen is overleden dan moet de woning ook zo snel mogelijk ontruimd worden. Omdat...

Bestel nu je gepersonaliseerde waterfles van Flaske

Het drinken van voldoende water is hartstikke belangrijk. Maar je weet zelf hoe het gaat. Je vergeet je flesje...

Wat heb ik nodig voor mijn home office?

Het is tegenwoordig erg makkelijk om vanaf thuis een bedrijf te starten. Er zijn veel handige en betaalbare tools...

Speciaal voor jouRELATED
Gerelateerde Artikelen