Zakelijk Machines zijn in aanschaf erg duur, maar leasen biedt...

Machines zijn in aanschaf erg duur, maar leasen biedt de uitkomst

-

Groeit jouw bedrijf sneller dan je had verwacht en is het tijd om te investeren in dure machines en apparatuur? Zeker voor beginnend ondernemers is het lastig om deze investering te maken. Daarom kun je deze apparatuur tegenwoordig niet alleen kopen, maar ook leasen. Bij Leasemasters hebben ze een ontzettend groot aanbod apparaten, machines en ander werkmateriaal, dat je voor een bepaalde periode of zelfs permanent kunt leasen, oftewel huren. Er zitten veel voordelen verbonden aan een leasecontract voor dit soort apparatuur, welke we in dit artikel voor je op een rijtje zetten.

Met leasen neem je geen risico’s

Wanneer je direct bij de start van je bedrijf alle apparatuur inkoopt, dan loop je de kans dat je alles weer moet verkopen als je bedrijfsplan toch niet zo haalbaar blijkt als je dacht. Leasen vangt dit risico op. Machine leasing houdt in dat je vanaf dag één (of vanaf wanneer het nodig is) beschikt over alle apparatuur die je nodig hebt om je bedrijf te laten groeien. Je betaalt daar een vast bedrag per maand voor. Loopt het om wat voor reden dan ook niet zo goed als je had gedacht? Dan zeg je gewoon het abonnement op. Wanneer je machines en apparaten zou aanschaffen, dalen deze nadat ze eenmaal in gebruik zijn genomen snel in waarde. Ontzettend zonde natuurlijk, zeker als je bedrijf sowieso al minder winstgevend blijkt dan je had verwacht. Door ze te leasen heb je dat risico niet.

Geen groot startkapitaal nodig

De meest voor de hand liggende reden om voor machine leasing te kiezen is natuurlijk het feit dat je op deze manier geen (groot) startkapitaal nodig hebt. De aanschaf van machines is ontzettend duur, maar als je ze leaset betaal je een vast bedrag per maand. Als het slim aanpakt zul je dus al deze apparaten gespreid betalen, en dat doe je met de omzet die je per direct gaat maken. Op die manier hoef je geen grote investeringen te doen bij de start van je bedrijf, waardoor je je spaargeld niet hoeft aan te raken of een lening af te sluiten.

Tweedehands machines leasen

Als je een apparaat of machine koopt, is dat doorgaans een nieuw exemplaar. Zonde natuurlijk, want gebruikte exemplaren zijn ook nog prima. Deze zijn zelfs goedkoper om te leasen, waardoor je nóg meer geld bespaart. Op deze manier ben je dus niet alleen voor je bedrijf, maar ook voor het milieu beter bezig. Veel ondernemers leasen inmiddels tweedehands werkmateriaal, waardoor ze niet alleen flink besparen, maar ook gebruikte machines een tweede leven geven. En daar kleven natuurlijk alleen maar voordelen aan.

Laatste Nieuws

De voordelen van graszoden voor een perfect gazon

Veel huiseigenaren streven naar een mooi en gezond gazon. Een belangrijk aspect om dit doel te bereiken is de...

Een brommobiel voor veel mensen niet meer weg te denken

Een brommobiel is een kleine auto die vaak wordt gebruikt als alternatief voor een standaard auto. Het is een...

Stikstof laten berekenen voor jouw organisatie kan aan te raden zijn

Tegenwoordig is het voor bijna ieder bedrijf belangrijk om alle uitstoot bij te houden. Duurzamer ondernemen is namelijk een...

Tips voor een perfecte outfit 

Het kan soms best een uitdaging zijn om een goede outfit bij elkaar te vinden. Denk je eindelijk iets...

Het verzekeren van een motor is belangrijk

Een van de belangrijkste zaken die bij het aanschaffen van een motor komen kijken, is het verzekeren van de...

Succesvol en efficiënt je bedrijf verhuizen

Het ontruimen van een bedrijf is een complex proces met vele punten om rekening mee te houden. Of het...

Speciaal voor jouRELATED
Gerelateerde Artikelen