Vrije tijdAlles over Amsterdam

Alles over Amsterdam

-

Amsterdam is een stad in Nederland. Het is tevens de hoofdstad van de provincie Noord-Holland en Nederland. Het is een belangrijke Europese toeristische bestemming. Het is een havenstad, gelegen aan de oevers van de Amstel en is omgeven door een concentrisch kanalenstelsel. Amsterdam was een stad gebouwd door vissers en heeft een geschiedenis als een belangrijk knooppunt voor de Verenigde Oost-Indische Compagnie. Dit komt omdat het sinds de oprichting in 1624 een centrum van handel en commercie is. Ook zijn er ontzettend veel verschillende bezienswaardigheden in Amsterdam.

De rivieren van amsterdam

De rivieren van Amsterdam zijn de Amstel, de Keizersgracht, de Prinsengracht en de Herengracht, die ook concentrische grachtengordels rond de stad vormen. Het Amsterdamse grachtenstelsel is het resultaat van een bewuste stadsplanning. Het belangrijkste doel is om burgers te voorzien van vervoer over het water en om land terug te winnen dat verloren is gegaan door de zeewering van de stad. De grachten liggen voornamelijk in het centrum van de stad, maar strekken zich ook uit tot in de omliggende gemeenten van Amsterdam, zoals Sloten en Zuidoostbeemster. Op mooie zonnige dagen is het daarom ook zeker een aanrader om een boot te huren in amsterdam. Boot huren Amsterdam is makkelijk en zeer leuk om de stad mee te verkennen. U hoeft verder ook geen vaarbewijs te hebben om een boot te huren in amsterdam. Als de boot op stapvoets snelheid vaart, is dat namelijk niet nodig.

Musea

Ook heeft Amsterdam veel musea. De bekendste is natuurlijk het Rijksmuseum. Dit is een Nederlands nationaal museum gewijd aan kunst en geschiedenis. Het museum bevat schilderijen en sculpturen uit de Nederlandse Gouden Eeuw en is te vinden in de buurt van het centrum van de stad. Het bevat ook schilderijen en sculpturen van de Nederlandse meester Rembrandt. Maar ook voor archelogische vondsten en historische voorwerpen ben je hier aan het juiste adres.

Parken

Maar ook voor de verschillende parken is Amsterdam de juiste bestemming. Bijvoorbeeld: voor het Vondelpark! Het is gelegen in het centrum van Amsterdam, dat zich uitstrekt tussen het Leidseplein en de rivier de Amstel. Het is vernoemd naar de 17e-eeuwse toneelschrijver en dichter Joost van den Vondel. Het Vondelpark is het grootste park van Amsterdam, met een oppervlakte van meer dan 100 hectare (250 acres). Het is het op één na populairste park van de stad, na het Oosterpark en wordt jaarlijks door ongeveer 12 miljoen mensen bezocht.

Gaat u binnenkort Amsterdam bezoeken? Ik hoop dat u na het lezen van deze blog een beter beeld hebt over de stad Amsterdam en over de bezienswaardigheden. 

Laatste Nieuws

Hoe kun je met minder personeel toch effectief zijn?

We weten allemaal dat het momenteel erg lastig is om aan personeel te komen. Je zult dus andere oplossingen...

Waarom koeloplossingen essentieel zijn voor de horeca

Als je in de horeca werkt, weet je hoe belangrijk het is om de juiste apparatuur te hebben. Een...

De opkomst van verticale gevelbekleding

In de architectuurwereld is er een groeiende trend waarbij verticale gevelbekleding wordt gebruikt. Het gebruik van deze vorm van...

Waarom maatwerk bedrijfssoftware belangrijk is

Als je ooit hebt geprobeerd om een vierkante pin in een ronde gat te duwen, dan weet je hoe...

Zware producten gekoeld vervoeren

In de wereld van transport en logistiek is efficiëntie van cruciaal belang. Een type voertuig dat een essentiële rol...

Internationaal belastingadvies

In een steeds meer geglobaliseerde wereld is internationaal belastingadvies en fiscaal advies van onschatbare waarde voor verschillende bedrijven en...

Speciaal voor jouRELATED
Gerelateerde Artikelen