WonenWat kost een energielabel?

Wat kost een energielabel?

-

Een energielabel aanvraag is nu verplicht wanneer je je woning wilt gaan verkopen. In dat energielabel staat precies hoe het ervoor staat met het huis. Dat kan van groot belang zijn voor het verkopen van je huis. Je kunt meer geld vragen voor een huis met een goed energielabel en ook is het zo dat je huis eerder verkocht zal worden wanneer het beschikt over een goed energielabel. Zo'n energielabel is echter niet gratis. En dat is niet voor niets. Je doet de aanvraag online, maar er moet echt iemand bij je thuiskomen om je woning en alle energievoorzieningen erin te beoordelen.

Wat kost een energielabel?

Wat kost een energielabel? Dat varieert. Een energielabel voor een vrijstaand huis kost meer dan een energielabel voor een appartement. Maar de vraag wat kost een energielabel is zeer eenvoudig te beantwoorden. Je gaat gewoon naar de site, klikt op "wat kost een energielabel" en je ziet direct wat je moet betalen om een energielabel te verkrijgen. Wat kost een energielabel is altijd de prijs die op de factuur komt te staan. Geen onaangename verrassingen. Wat kost een energielabel bij spoed? Ook die prijzen zijn gewoon duidelijk. Geen geheimzinnig gedoe. Je weet al bij het maken van de afspraak direct waar je aan toe bent.

Wat kun je zelf doen om een beter energielabel te verkrijgen?

Je kunt er, allereerst, voor kiezen om te zorgen voor een goede isolatie van je huis. Dit kan op verschillende manieren. De meest gemakkelijke manier is om je dak aan te pakken. Veel oudere huizen hebben nog geen (goede) isolatie onder het dak. Deze isolatie is redelijk gemakkelijk zelf aan te brengen en voor de kosten hoef je het ook niet te laten. Dan kun je nog verder gaan. Je kunt er voor kiezen om je ruiten te vervangen voor dubbel of zelfs triple glas. Dat is een heel ander kostenplaatje, zeker als je bedenkt dat je bij het overgaan naar triple glas ook de kozijnen moet gaan vervangen.

Ook kleine dingen kunnen van invloed zijn

Zorg dat je centrale verwarming regelmatig gecontroleerd wordt. Is deze niet goed afgesteld, dan kan dat veel schelen. En wat denk je van de koude wind die door je hal waait? Zet een borstel in de brievenbus om deze koude buiten te houden. Ook het plaatsen van radiatorfolie achter je radiatoren maakt een groot verschil. Dat zijn kleine ingrepen die toch van invloed kunnen zijn op je energielabel.

 

Laatste Nieuws

Hoe kun je met minder personeel toch effectief zijn?

We weten allemaal dat het momenteel erg lastig is om aan personeel te komen. Je zult dus andere oplossingen...

Waarom koeloplossingen essentieel zijn voor de horeca

Als je in de horeca werkt, weet je hoe belangrijk het is om de juiste apparatuur te hebben. Een...

De opkomst van verticale gevelbekleding

In de architectuurwereld is er een groeiende trend waarbij verticale gevelbekleding wordt gebruikt. Het gebruik van deze vorm van...

Waarom maatwerk bedrijfssoftware belangrijk is

Als je ooit hebt geprobeerd om een vierkante pin in een ronde gat te duwen, dan weet je hoe...

Zware producten gekoeld vervoeren

In de wereld van transport en logistiek is efficiëntie van cruciaal belang. Een type voertuig dat een essentiële rol...

Internationaal belastingadvies

In een steeds meer geglobaliseerde wereld is internationaal belastingadvies en fiscaal advies van onschatbare waarde voor verschillende bedrijven en...

Speciaal voor jouRELATED
Gerelateerde Artikelen