WonenWaarom een douchewand vele voordelen met zich meebrengt

Waarom een douchewand vele voordelen met zich meebrengt

-

Even lekker onder de douche staan en genieten van het alleen zijn. Douchen doe je niet alleen omdat het noodzakelijk is of om je op te warmen, het kan ook heel ontspannend werken. En die ontspanning vind je niet alleen in bad, maar vooral ook onder de douche met allerlei douchegels en kleurige geurige crèmes die je in de winkel kunt kopen.

 

De vele voordelen van een douchewand in je badkamer

Om het allemaal nog spannender te maken kan je de keuze maken voor een douchewand, zoals een douchewand zwart. Douchewanden zijn een stuk effectiever dan douchegordijnen en voorkomen veel spatten. Daarnaast houd je de tocht goed tegen en bewaart het de warmte een stuk langer. En ze zijn een stuk beter schoon te maken en te onderhouden dan douchegordijnen. Daarnaast staat het gewoon heel mooi. Je merkt het al, er zijn genoeg redenen om een douchewand in jouw badkamer te installeren.

 

Welke douchewanden verkopen het best?

Als je eenmaal een besluit hebt genomen om een douchewand aan te schaffen heb je daarin genoeg keuze. De fabrikanten hebben het zo ontworpen dat er voor elke badkamer wel een geschikte douchewand te vinden is. Zo heb je schuifwanden die een chique look meegeven aan je badkamer. Zo'n schuifwand is perfect voor kleinere badkamers. Kies voor een vaste douchewand met een ruime inloopdouche, ook geschikt voor kleinere badkamers. Wil je meer dan alleen een glazen douchewand, maak dan de keuze voor een douchecabine. Een douchecabine is voor de wat grotere badkamers.

 

Welke materialen worden er gebruikt voor een douchewand?

De meeste douchewanden zijn gemaakt van glas of acryl. Glas wint de laatste jaren meer terrein ten opzichte van acryl. Dat komt door de eenvoudige reden dat glas kwalitatief een stuk beter is dan acryl. Ook is glas makkelijker te reinigen. Ben je bang dat glas snel kan breken als er maar iets hoeft te gebeuren? Dat hoeft niet, want de meeste douchewanden zijn van veiligheidsglas. Dit is (bijna) onmogelijk te breken. Als het gebeurt dan zal dat niet gelijk in duizenden stukjes zijn. Kies voor transparante, mat of getint glas of een combinatie. Bij de laatste twee heb je een stuk meer privacy.

Waar rekening mee houden tijdens het aanschaffen van een douchewand?

 

Neem je het besluit om een douchewand aan te schaffen is het eerst goed kijken voor welk type douchewand je kiest. Als je badkamer klein is, is een douchecabine waarschijnlijk te groot en kan je beter voor schuifdeuren gaan. Ook materiaal is erg belangrijk. Glas er over het algemeen wat duurder dan acryl, maar beide materialen helpen tegen het spatten. Acryl is minder duurzaam dan glas dus overweeg goed voor welke type materiaal je gaat. En ook wel eens gedacht aan een handdoekenrek zwart bij je nieuwe douchewand?

 

Laatste Nieuws

Hoe kun je met minder personeel toch effectief zijn?

We weten allemaal dat het momenteel erg lastig is om aan personeel te komen. Je zult dus andere oplossingen...

Waarom koeloplossingen essentieel zijn voor de horeca

Als je in de horeca werkt, weet je hoe belangrijk het is om de juiste apparatuur te hebben. Een...

De opkomst van verticale gevelbekleding

In de architectuurwereld is er een groeiende trend waarbij verticale gevelbekleding wordt gebruikt. Het gebruik van deze vorm van...

Waarom maatwerk bedrijfssoftware belangrijk is

Als je ooit hebt geprobeerd om een vierkante pin in een ronde gat te duwen, dan weet je hoe...

Zware producten gekoeld vervoeren

In de wereld van transport en logistiek is efficiëntie van cruciaal belang. Een type voertuig dat een essentiële rol...

Internationaal belastingadvies

In een steeds meer geglobaliseerde wereld is internationaal belastingadvies en fiscaal advies van onschatbare waarde voor verschillende bedrijven en...

Speciaal voor jouRELATED
Gerelateerde Artikelen