WonenWaarom een douchewand vele voordelen met zich meebrengt

Waarom een douchewand vele voordelen met zich meebrengt

-

Even lekker onder de douche staan en genieten van het alleen zijn. Douchen doe je niet alleen omdat het noodzakelijk is of om je op te warmen, het kan ook heel ontspannend werken. En die ontspanning vind je niet alleen in bad, maar vooral ook onder de douche met allerlei douchegels en kleurige geurige crèmes die je in de winkel kunt kopen.

 

De vele voordelen van een douchewand in je badkamer

Om het allemaal nog spannender te maken kan je de keuze maken voor een douchewand, zoals een douchewand zwart. Douchewanden zijn een stuk effectiever dan douchegordijnen en voorkomen veel spatten. Daarnaast houd je de tocht goed tegen en bewaart het de warmte een stuk langer. En ze zijn een stuk beter schoon te maken en te onderhouden dan douchegordijnen. Daarnaast staat het gewoon heel mooi. Je merkt het al, er zijn genoeg redenen om een douchewand in jouw badkamer te installeren.

 

Welke douchewanden verkopen het best?

Als je eenmaal een besluit hebt genomen om een douchewand aan te schaffen heb je daarin genoeg keuze. De fabrikanten hebben het zo ontworpen dat er voor elke badkamer wel een geschikte douchewand te vinden is. Zo heb je schuifwanden die een chique look meegeven aan je badkamer. Zo'n schuifwand is perfect voor kleinere badkamers. Kies voor een vaste douchewand met een ruime inloopdouche, ook geschikt voor kleinere badkamers. Wil je meer dan alleen een glazen douchewand, maak dan de keuze voor een douchecabine. Een douchecabine is voor de wat grotere badkamers.

 

Welke materialen worden er gebruikt voor een douchewand?

De meeste douchewanden zijn gemaakt van glas of acryl. Glas wint de laatste jaren meer terrein ten opzichte van acryl. Dat komt door de eenvoudige reden dat glas kwalitatief een stuk beter is dan acryl. Ook is glas makkelijker te reinigen. Ben je bang dat glas snel kan breken als er maar iets hoeft te gebeuren? Dat hoeft niet, want de meeste douchewanden zijn van veiligheidsglas. Dit is (bijna) onmogelijk te breken. Als het gebeurt dan zal dat niet gelijk in duizenden stukjes zijn. Kies voor transparante, mat of getint glas of een combinatie. Bij de laatste twee heb je een stuk meer privacy.

Waar rekening mee houden tijdens het aanschaffen van een douchewand?

 

Neem je het besluit om een douchewand aan te schaffen is het eerst goed kijken voor welk type douchewand je kiest. Als je badkamer klein is, is een douchecabine waarschijnlijk te groot en kan je beter voor schuifdeuren gaan. Ook materiaal is erg belangrijk. Glas er over het algemeen wat duurder dan acryl, maar beide materialen helpen tegen het spatten. Acryl is minder duurzaam dan glas dus overweeg goed voor welke type materiaal je gaat. En ook wel eens gedacht aan een handdoekenrek zwart bij je nieuwe douchewand?

 

Laatste Nieuws

Ontbijt met een espresso

Een goed begin van de dag is cruciaal, en voor velen begint dit met een dampende kop koffie. Of...

De charme van luxe chalets in de sneeuw

Een wintersportvakantie betekent voor velen meer dan alleen skiën en snowboarden. Het verblijf speelt een cruciale rol in de...

Ontdek het gemak van snoep online kopen

Zit je te verlekkeren op een zoetigheid maar heb je geen zin om naar de winkel te gaan? Online...

Wat maakt een horecagelegenheid gezellig?

Gezelligheid is het sleutelwoord als we denken aan een geslaagde avond in een café of restaurant. Maar wat zijn...

Wat je moet weten over online veiligheidstrainingen

Als het gaat om werken in sectoren waar veiligheid een grote rol speelt, is het essentieel dat medewerkers goed...

Wat is financiële bemiddeling eigenlijk

Financiële bemiddeling, je komt het overal tegen maar wat houdt het nu precies in? Eenvoudig gezegd is het de...

Speciaal voor jouRELATED
Gerelateerde Artikelen