Vrije tijdVerschil tussen elektrische fietsen

Verschil tussen elektrische fietsen

-

Ze zoeven je razendsnel voorbij: de elektrische fiets. Zelfs een bejaarde persoon haalt je met gemak in en ze lijkt geen enkele moeite daarvoor te hoeven doen. Ook is het steeds normaler om op een jonge leeftijd een elektrische fiets aan te schaffen. Ze zijn lang niet alleen maar bedoeld voor 60-plussers. Een puntje waar je wel op moet letten, is dat er verschillende soorten elektrische fietsen zijn met verschillende voor- en nadelen. In dit blog lees je welke elektrische mamafiets je het beste kan kopen en wat de verschillende elektrische fietsen zijn.

Welke soorten heb je?

Grof gezegd kan je een onderscheidt maken tussen de elektrische fiets middenmotor en de elektrische fiets met voorwielmotor. Over het algemeen is de elektrische fiets met middenmotor de meest populaire van de twee. Dit komt ook doordat deze het meeste aanvoelt als een normale fiets.

Elektrische fiets middenmotor

Hoe werkt de middenmotor van de elektrische fiets? Zo simpel mogelijk gezegd, heeft de fiets een soort registratiesysteem dat aanvoelt hoeveel kracht jij op de pedalen zet. De middenmotor gaat met die kracht mee en daardoor ga je sneller dan op een normale fiets. Hierin heb je wel verschillen in de koppel van de motor. Dit houdt in: de hoeveelheid kracht die de motor geeft. Hoe hoger de koppel is, hoe sneller je wegschiet met je fiets uit stilstand. Dit kan als te snel en daarmee minder prettig ervaren worden. Toch kan dit erg fijn zijn voor de fietser die niet hard wil trappen, maar wel hard vooruit wil gaan. Het advies is om altijd een proefrit te maken op de elektrische fiets. De hoogte van de koppel moet goed aanvoelen en dat kan je het beste testen met een proefrit.

Elektrische fiets voorwielmotor

 Er zijn verschillende redenen om voor een voorwielmotor te kiezen. Deze is vooral populair onder de oudere mensen onder ons die zelf niet heel veel kracht meer kunnen geven. Deze motor begint pas zijn werk te doen wanneer het wiel al draait. Hierdoor kunnen oudere mensen bijvoorbeeld niet schrikken van het snel wegschieten met de middenmotor. Aan de andere kant werkt de motor niet als jezelf niet genoeg kracht zet. Een ander voordeel van de voorwielmotor is dat deze goedkoper is dan de middenmotor. Als laatste nadeel is wel dat deze motor minder natuurlijk aanvoelt dan de middenmotor.

Beide motoren hebben hun eigen voor- en nadelen en daarom is het vooral belangrijk dat de motor prettig aanvoelt voor jou. Daarom adviseren wij je altijd een proefrit te maken.

Laatste Nieuws

Ontbijt met een espresso

Een goed begin van de dag is cruciaal, en voor velen begint dit met een dampende kop koffie. Of...

De charme van luxe chalets in de sneeuw

Een wintersportvakantie betekent voor velen meer dan alleen skiën en snowboarden. Het verblijf speelt een cruciale rol in de...

Ontdek het gemak van snoep online kopen

Zit je te verlekkeren op een zoetigheid maar heb je geen zin om naar de winkel te gaan? Online...

Wat maakt een horecagelegenheid gezellig?

Gezelligheid is het sleutelwoord als we denken aan een geslaagde avond in een café of restaurant. Maar wat zijn...

Wat je moet weten over online veiligheidstrainingen

Als het gaat om werken in sectoren waar veiligheid een grote rol speelt, is het essentieel dat medewerkers goed...

Wat is financiële bemiddeling eigenlijk

Financiële bemiddeling, je komt het overal tegen maar wat houdt het nu precies in? Eenvoudig gezegd is het de...

Speciaal voor jouRELATED
Gerelateerde Artikelen