Vrije tijd Verschil tussen elektrische fietsen

Verschil tussen elektrische fietsen

-

Ze zoeven je razendsnel voorbij: de elektrische fiets. Zelfs een bejaarde persoon haalt je met gemak in en ze lijkt geen enkele moeite daarvoor te hoeven doen. Ook is het steeds normaler om op een jonge leeftijd een elektrische fiets aan te schaffen. Ze zijn lang niet alleen maar bedoeld voor 60-plussers. Een puntje waar je wel op moet letten, is dat er verschillende soorten elektrische fietsen zijn met verschillende voor- en nadelen. In dit blog lees je welke elektrische mamafiets je het beste kan kopen en wat de verschillende elektrische fietsen zijn.

Welke soorten heb je?

Grof gezegd kan je een onderscheidt maken tussen de elektrische fiets middenmotor en de elektrische fiets met voorwielmotor. Over het algemeen is de elektrische fiets met middenmotor de meest populaire van de twee. Dit komt ook doordat deze het meeste aanvoelt als een normale fiets.

Elektrische fiets middenmotor

Hoe werkt de middenmotor van de elektrische fiets? Zo simpel mogelijk gezegd, heeft de fiets een soort registratiesysteem dat aanvoelt hoeveel kracht jij op de pedalen zet. De middenmotor gaat met die kracht mee en daardoor ga je sneller dan op een normale fiets. Hierin heb je wel verschillen in de koppel van de motor. Dit houdt in: de hoeveelheid kracht die de motor geeft. Hoe hoger de koppel is, hoe sneller je wegschiet met je fiets uit stilstand. Dit kan als te snel en daarmee minder prettig ervaren worden. Toch kan dit erg fijn zijn voor de fietser die niet hard wil trappen, maar wel hard vooruit wil gaan. Het advies is om altijd een proefrit te maken op de elektrische fiets. De hoogte van de koppel moet goed aanvoelen en dat kan je het beste testen met een proefrit.

Elektrische fiets voorwielmotor

 Er zijn verschillende redenen om voor een voorwielmotor te kiezen. Deze is vooral populair onder de oudere mensen onder ons die zelf niet heel veel kracht meer kunnen geven. Deze motor begint pas zijn werk te doen wanneer het wiel al draait. Hierdoor kunnen oudere mensen bijvoorbeeld niet schrikken van het snel wegschieten met de middenmotor. Aan de andere kant werkt de motor niet als jezelf niet genoeg kracht zet. Een ander voordeel van de voorwielmotor is dat deze goedkoper is dan de middenmotor. Als laatste nadeel is wel dat deze motor minder natuurlijk aanvoelt dan de middenmotor.

Beide motoren hebben hun eigen voor- en nadelen en daarom is het vooral belangrijk dat de motor prettig aanvoelt voor jou. Daarom adviseren wij je altijd een proefrit te maken.

Laatste Nieuws

Recreatief gebruik van wiet vs. THC

Wiet, CBD, THC; voor de meesten is het één pot nat. Dat is helemaal niet waar. Niet op papier...

DIT zijn de sporttrends voor het najaar van 2022

Ben je benieuwd welke sporttrends er gaan volgen in het najaar van 2022? Of heb je gewoon zin om...

Inspirerende tips om je dit jaar te kleden als een stijlicoon

Het begin van een nieuw seizoen is het perfecte moment om fris te beginnen en te experimenteren met nieuwe...

Er is altijd een verzekering die goed bij jou past

Het is in het leven belangrijk om voor bepaalde soorten verzekeringen te kiezen. Op deze manier is het namelijk...

Handige weetjes voor de zomervakantie

Ben jij al helemaal klaar voor de zomer? De zomer is voor de meeste mensen de perfecte tijd om...

Een graafmelding doen

Wanneer je van plan bent om machinaal te gaan graven, dan ben je wettelijk verplicht om een graafmelding te...

Speciaal voor jouRELATED
Gerelateerde Artikelen