Vrije tijd Verschil tussen elektrische fietsen

Verschil tussen elektrische fietsen

-

Ze zoeven je razendsnel voorbij: de elektrische fiets. Zelfs een bejaarde persoon haalt je met gemak in en ze lijkt geen enkele moeite daarvoor te hoeven doen. Ook is het steeds normaler om op een jonge leeftijd een elektrische fiets aan te schaffen. Ze zijn lang niet alleen maar bedoeld voor 60-plussers. Een puntje waar je wel op moet letten, is dat er verschillende soorten elektrische fietsen zijn met verschillende voor- en nadelen. In dit blog lees je welke elektrische mamafiets je het beste kan kopen en wat de verschillende elektrische fietsen zijn.

Welke soorten heb je?

Grof gezegd kan je een onderscheidt maken tussen de elektrische fiets middenmotor en de elektrische fiets met voorwielmotor. Over het algemeen is de elektrische fiets met middenmotor de meest populaire van de twee. Dit komt ook doordat deze het meeste aanvoelt als een normale fiets.

Elektrische fiets middenmotor

Hoe werkt de middenmotor van de elektrische fiets? Zo simpel mogelijk gezegd, heeft de fiets een soort registratiesysteem dat aanvoelt hoeveel kracht jij op de pedalen zet. De middenmotor gaat met die kracht mee en daardoor ga je sneller dan op een normale fiets. Hierin heb je wel verschillen in de koppel van de motor. Dit houdt in: de hoeveelheid kracht die de motor geeft. Hoe hoger de koppel is, hoe sneller je wegschiet met je fiets uit stilstand. Dit kan als te snel en daarmee minder prettig ervaren worden. Toch kan dit erg fijn zijn voor de fietser die niet hard wil trappen, maar wel hard vooruit wil gaan. Het advies is om altijd een proefrit te maken op de elektrische fiets. De hoogte van de koppel moet goed aanvoelen en dat kan je het beste testen met een proefrit.

Elektrische fiets voorwielmotor

 Er zijn verschillende redenen om voor een voorwielmotor te kiezen. Deze is vooral populair onder de oudere mensen onder ons die zelf niet heel veel kracht meer kunnen geven. Deze motor begint pas zijn werk te doen wanneer het wiel al draait. Hierdoor kunnen oudere mensen bijvoorbeeld niet schrikken van het snel wegschieten met de middenmotor. Aan de andere kant werkt de motor niet als jezelf niet genoeg kracht zet. Een ander voordeel van de voorwielmotor is dat deze goedkoper is dan de middenmotor. Als laatste nadeel is wel dat deze motor minder natuurlijk aanvoelt dan de middenmotor.

Beide motoren hebben hun eigen voor- en nadelen en daarom is het vooral belangrijk dat de motor prettig aanvoelt voor jou. Daarom adviseren wij je altijd een proefrit te maken.

Laatste Nieuws

Het Belang van Keuring van Zonnepanelen en Thermografische Inspecties: Omega Energietechniek als Uw Betrouwbare Partner

In de wereld van duurzame energie zijn zonnepanelen niet meer weg te denken. Maar net zoals elke technologische vooruitgang,...

Ontdek de voordelen van het uitbesteden van je linkbuilding

Als je serieus bent over het online groeien van je bedrijf, is het essentieel om te overwegen om je...

Ontdek de wereld van stromer speed pedelecs: jouw e-bike avontuur!

Ben je ooit benieuwd geweest naar de wereld van elektrische fietsen? Misschien ben je zelfs geïnteresseerd in het bezitten...

Maak je dagelijks leven nog wat comfortabeler met deze apparaten

Een comfortabel huis is een plek waar we kunnen ontspannen en genieten van ons dagelijks leven. Het gebruik van...

Handelen in crypto is tegenwoordig voor iedereen mogelijk

In de snel evoluerende wereld van digitale valuta hebben cryptocurrencies een revolutie teweeggebracht in de manier waarop mensen financiële...

Ontdek de voordelen van goud kopen bij ZilverGoudAmsterdam

Ah, de glinsterende wereld van goud en zilver. Wie kan de charme weerstaan van deze edelmetalen die al eeuwenlang...

Speciaal voor jouRELATED
Gerelateerde Artikelen