ZakelijkWelke soort container heb ik nodig voor mijn project?

Welke soort container heb ik nodig voor mijn project?

-

Stel je gaat verhuizen, of je woont al 10 jaar in hetzelfde huis en wil de tuin graag opknappen. Je kunt in deze gevallen een rolcontainer huren. Bij zulke grote projecten heb je namelijk niet genoeg aan de containers die om de week bij de weg staan. Als je een container wilt huren is het wel handig dat je weet welke soort je moet hebben voor jouw project. In deze blog lopen we een aantal verschillende soorten afzetcontainers bij langs, zodat je de juiste keuze maakt.

Groenafval

Als je de tuin gaat opknappen is de kans groot dat je de groenafval container nodig bent. In een groenafval container mag je plantenresten, struiken, takken en snoeiafval kwijt. Ook gft-afval is toegestaan. Als je bij het renoveren van je tuin ook van plan bent om een tuinhuisje te slopen, of nieuwe tegels te plaatsen dan mag dit afval niet in de groenafval container. Daarom is het belangrijk dat je eerst inventariseert wat voor afval je hebt en in wat voor soort container het moet. Als je weinig groenafval hebt, maar wel veel hout van de versleten vlonder en het half ingestorte tuinhuisje dan kun je beter een houtafval container huren en het groenafval via de normale containers doen.

Grofvuil

Deze containersoort wordt vaak ingezet bij een verhuizing of verbouwing. Onder grofvuilafval verstaan we dingen als fietsen, meubels, hout, tegels en raambekleding. Ook het sanitair van een 20 jaar oude badkamer mag in deze container. De grofvuil container is niet alleen geschikt voor verhuizing en verbouwingen, maar dus ook voor het slopen van het half ingestorte tuinhuisje en de oude tuintegels.

Puin

Als de verbouwing echt hardcore gaat dan is een puincontainer van toepassing. In een puincontainer kun je dingen als dakpannen, bakstenen en metselpuin kwijt. Je gebruikt deze container bijvoorbeeld als je een huis deels gaat slopen.

Kleine projecten

De containers waar we het over hebben heb je vast al wel eens in de straat zien staan. Het kan zijn dat je nu denkt: dat formaat is veel te groot voor het afval wat ik heb. Naast dat er grote afzet containers gehuurd kunnen worden, kun je ook rolcontainers huren. Deze zijn makkelijk te verplaatsen en hebben een kleinere inhoud dan de grote metalen bakken. Ideaal voor een project die net te groot is voor de standaard containers aan de weg, maar te klein voor de grote afzetcontainers en dat is goed om te weten als je hier rekening mee dient te houden.

Laatste Nieuws

Ontbijt met een espresso

Een goed begin van de dag is cruciaal, en voor velen begint dit met een dampende kop koffie. Of...

De charme van luxe chalets in de sneeuw

Een wintersportvakantie betekent voor velen meer dan alleen skiën en snowboarden. Het verblijf speelt een cruciale rol in de...

Ontdek het gemak van snoep online kopen

Zit je te verlekkeren op een zoetigheid maar heb je geen zin om naar de winkel te gaan? Online...

Wat maakt een horecagelegenheid gezellig?

Gezelligheid is het sleutelwoord als we denken aan een geslaagde avond in een café of restaurant. Maar wat zijn...

Wat je moet weten over online veiligheidstrainingen

Als het gaat om werken in sectoren waar veiligheid een grote rol speelt, is het essentieel dat medewerkers goed...

Wat is financiële bemiddeling eigenlijk

Financiële bemiddeling, je komt het overal tegen maar wat houdt het nu precies in? Eenvoudig gezegd is het de...

Speciaal voor jouRELATED
Gerelateerde Artikelen