Nieuws Tips om je huis te isoleren

Tips om je huis te isoleren

-

Er zijn veel goede redenen te bedenken, waarom je je huis zou willen isoleren. In eerste instantie kun je er geld mee besparen, want je energierekening zal er een stuk lager van worden. Daarnaast draagt het bij aan het wooncomfort; niet te koud en niet te warm. Als je een woning hebt (of betrekt) welke gebouwd is voor 1979, dan is het sowieso rendabel om het te isoleren. Voor dit jaar werden huis namelijk nauwelijks geïsoleerd.  Een oud huis goed isoleren levert minstens een besparing van tweederde van de energiekosten voor de verwarming op. Daarnaast voorkom je door goede isolatie ook het ontstaan van schimmel en vocht en scheelt het je ook geluidsoverlast en tocht. Allemaal voordelen dus, die ook nog eens gunstig zijn voor de gezondheid. 

Dubbel glas

Het plaatsen van dubbel glas levert twee hele belangrijke voordelen op; het scheelt je in je energiekosten omdat je lagere stookkosten hebt én het geeft een hoop comfort. Wel is het belangrijk om te kijken of de kozijnen wel geschikt zijn voor het plaatsen van dubbel glas. Als het oude kozijnen zijn, dan kan er namelijk weleens iets aan mankeren. Het kozijn moet natuurlijk wel het glas kunnen dragen. Soms is het nodig om kozijnen (gedeeltelijk) te vervangen. Vaak worden er bij plaatsing van dubbel glas ook ventilatieroosters geplaatst, als deze er nog niet zijn. In plaats van dubbel glas, kun je ook kiezen voor triple glas, wat een stuk dikker is en ook nog eens minimaal 30 jaar mee gaat. Een goede investering in je huis en in de toekomst dus.

Mocht je geen dubbel glas willen, dan is er ook nog de optie om voorzetramen te plaatsen. Er hoeft dan niets te gebeuren met de bestaande ramen. Er wordt aan de binnenzijde of buitenzijde van het kozijn een kunststofpaneel gemonteerd. Ze zijn overigens ook weer op een gemakkelijke manier demonteren, wat ervoor zorgt dat het ook gemakkelijk schoon te houden is. 

Dakisolatie

Als je je dak goed isoleert, dan kan dit je zeker 500 euro per jaar schelen op je stookkosten. Wel is het aan te raden om hiervoor een professional te laten komen, welke je een advies op maat kan geven. Tuurlijk kun je zelf aan de knutsel gaan met het aan de binnenkant isoleren van je pannendak, maar realiseer je wel dat je, als je het verkeerd aanpakt, grote kans hebt op dakrot.

Er zijn verschillende vormen van dakisolatie; 

 • Dakisolatie van een nieuw dak
  Dit kun je doen met kant-en-klare geïsoleerde dak-elementen en dan op een schuin dak met een hellingshoek van 15 graden of meer. Een plat dak heeft drukvaste isolatieplaten nodig voor een goede isolatie.
   
 • Dakisolatie van een bestaand plat dak
  Op een bestaand plat dak kun het beste de isolatie bovenop het platte dak aanbrengen. Deze isolatie wordt afgewerkt met waterdicht materiaal. Een alternatief kan zijn om waterdichte isolatieplaten bovenop de dakbedekking te plaatsen en er een laag grind of tegels op te leggen, zodat ze er niet afwaaien. Dit laatste is alleen mogelijk als de bestaande dakbedekking van goede kwaliteit en in goede staat is. Het is niet verstandig om isolatiemateriaal vanuit de binnenzijde, tussen de baklaag, te plaatsen omdat hierbij het risico op vocht groot is. Omdat dit laatste sowieso iets is wat vaak voorkomt, is het aan te raden om een vakman in te huren hiervoor.
   
 • Dakisolatie van een bestaand schuin dak
  Bij een bestaand schuin dak kun je de isolatie aan de buitenzijde aanbrengen. Hiervoor dien je wel een bedrijf in te huren. Een andere mogelijkheid is om isolatiemateriaal te spuiten onder de dakpannen. Dit laatste levert wel een matige isolatie op. Voor het isoleren van de binnenzijde van een bestaand dak, zijn er doe-het-zelf systemen verkrijgbaar. Als er folie op het houten dakbeschot ligt, is het advies om een bouwkundige in te schakelen. Deze kan beoordelen of het dak geschikt is. Is dit niet het geval dan is het gebruik van vochtregulerende klimaatfolie nodig, zodat er geen vocht in de constructie kan komen, waardoor het geheel kan gaan rotten. Als de zolder niet gebruikt wordt én je zoekt een goedkopere optie, dan kun je de zoldervloer isoleren, wat een stuk minder prijzig is dan het isoleren van het schuine dak. 

Laatste Nieuws

Het Belang van Keuring van Zonnepanelen en Thermografische Inspecties: Omega Energietechniek als Uw Betrouwbare Partner

In de wereld van duurzame energie zijn zonnepanelen niet meer weg te denken. Maar net zoals elke technologische vooruitgang,...

Ontdek de voordelen van het uitbesteden van je linkbuilding

Als je serieus bent over het online groeien van je bedrijf, is het essentieel om te overwegen om je...

Ontdek de wereld van stromer speed pedelecs: jouw e-bike avontuur!

Ben je ooit benieuwd geweest naar de wereld van elektrische fietsen? Misschien ben je zelfs geïnteresseerd in het bezitten...

Maak je dagelijks leven nog wat comfortabeler met deze apparaten

Een comfortabel huis is een plek waar we kunnen ontspannen en genieten van ons dagelijks leven. Het gebruik van...

Handelen in crypto is tegenwoordig voor iedereen mogelijk

In de snel evoluerende wereld van digitale valuta hebben cryptocurrencies een revolutie teweeggebracht in de manier waarop mensen financiële...

Ontdek de voordelen van goud kopen bij ZilverGoudAmsterdam

Ah, de glinsterende wereld van goud en zilver. Wie kan de charme weerstaan van deze edelmetalen die al eeuwenlang...

Speciaal voor jouRELATED
Gerelateerde Artikelen