Zakelijk Hoe richt jij de perfecte receptie in?

Hoe richt jij de perfecte receptie in?

-

Als je een kantoorpand, hotel of winkel binnen loopt is vaak de receptiebalie het eerste dat je ziet. Om een fijn gevoel te krijgen vab hetgeen waar je binnen loopt, is de eerste indruk heel erg belangrijk. Daarom is het van beland dat de receptie er mooi en verwelkomend uit ziet. Natuurlijk is niet alleen het uiterlijk van de balie belangrijk, maar ook wie er achter zit. Het geeft vaak een gastvrij gevoel als je meteen begroet wordt als je ergens binnen loopt en als er aan je wordt gevraagd of je ergens naar opzoek bent. Kortom; de receptiebalie is dus erg belangrijk. Hoe deze eruit ziet is niet alleen voor bezoekers belangrijk, maar ook voor degene die achter de receptie zit. Natuurlijk moet een werkplek gezellig zijn, maar het is ook belangrijk dat een balie praktisch in elkaar zit. Met onderstaande tips richt jij de perfecte receptie in.

Wat is het doel?

Ten eerste is het belangrijk om te bedenken wat het doel is van je receptie. Werkt er iemand achter en lopen mensen er eigenlijk direct langs? In dat geval kun je je vooral focussen op het praktische onderdeel van de receptie. Je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan een bureau scherm, om de receptioniste wat meer privacy te geven bij bijvoorbeeld het opnemen van de telefoon. Wanneer er echter bezoekers binnen komen, geeft dit natuurlijk niet en erg gastvrij gevoel. Ook is het belangrijk om na te gaan wat er allemaal op de balie moet staan. Moeten en computers of een kassa op staan? Door hier over na te denken kun je een betere schatting maken van het formaat van de balie.

Decoratie

Het is vaak gezellig voor zowel de bezoekers als de receptioniste om de receptiebalie een beetje te versieren. Dit kan door het ophangen van schilderijen of het plaatsen van planten, maar ook kleur speelt een belangrijke rol. Hoewel je een receptie graag ene warme uitstraling wilt geven, is het vaak rommelig om veel kleuren door elkaar te gebruiken. Ook kun je gebruik maken van verschillende materialen, zoals hout en metaal.

Promotie

Je kunt je receptiebalie ook gebruiken als een promotie tool. Door groot het logo van je bedrijf erop te zetten creëer je een grotere naamsbekendheid. Ook is het verstandig om folders over je bedrijf op de balie te plaatsen Hier kunnen bezoekers doorheen kijken als ze moeten wachten en dat is natuurlijk wel van belang om hier in voldoende mate aandacht aan te besteden.

 

Laatste Nieuws

De voordelen van graszoden voor een perfect gazon

Veel huiseigenaren streven naar een mooi en gezond gazon. Een belangrijk aspect om dit doel te bereiken is de...

Een brommobiel voor veel mensen niet meer weg te denken

Een brommobiel is een kleine auto die vaak wordt gebruikt als alternatief voor een standaard auto. Het is een...

Stikstof laten berekenen voor jouw organisatie kan aan te raden zijn

Tegenwoordig is het voor bijna ieder bedrijf belangrijk om alle uitstoot bij te houden. Duurzamer ondernemen is namelijk een...

Tips voor een perfecte outfit 

Het kan soms best een uitdaging zijn om een goede outfit bij elkaar te vinden. Denk je eindelijk iets...

Het verzekeren van een motor is belangrijk

Een van de belangrijkste zaken die bij het aanschaffen van een motor komen kijken, is het verzekeren van de...

Succesvol en efficiënt je bedrijf verhuizen

Het ontruimen van een bedrijf is een complex proces met vele punten om rekening mee te houden. Of het...

Speciaal voor jouRELATED
Gerelateerde Artikelen