ZakelijkHoe richt jij de perfecte receptie in?

Hoe richt jij de perfecte receptie in?

-

Als je een kantoorpand, hotel of winkel binnen loopt is vaak de receptiebalie het eerste dat je ziet. Om een fijn gevoel te krijgen vab hetgeen waar je binnen loopt, is de eerste indruk heel erg belangrijk. Daarom is het van beland dat de receptie er mooi en verwelkomend uit ziet. Natuurlijk is niet alleen het uiterlijk van de balie belangrijk, maar ook wie er achter zit. Het geeft vaak een gastvrij gevoel als je meteen begroet wordt als je ergens binnen loopt en als er aan je wordt gevraagd of je ergens naar opzoek bent. Kortom; de receptiebalie is dus erg belangrijk. Hoe deze eruit ziet is niet alleen voor bezoekers belangrijk, maar ook voor degene die achter de receptie zit. Natuurlijk moet een werkplek gezellig zijn, maar het is ook belangrijk dat een balie praktisch in elkaar zit. Met onderstaande tips richt jij de perfecte receptie in.

Wat is het doel?

Ten eerste is het belangrijk om te bedenken wat het doel is van je receptie. Werkt er iemand achter en lopen mensen er eigenlijk direct langs? In dat geval kun je je vooral focussen op het praktische onderdeel van de receptie. Je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan een bureau scherm, om de receptioniste wat meer privacy te geven bij bijvoorbeeld het opnemen van de telefoon. Wanneer er echter bezoekers binnen komen, geeft dit natuurlijk niet en erg gastvrij gevoel. Ook is het belangrijk om na te gaan wat er allemaal op de balie moet staan. Moeten en computers of een kassa op staan? Door hier over na te denken kun je een betere schatting maken van het formaat van de balie.

Decoratie

Het is vaak gezellig voor zowel de bezoekers als de receptioniste om de receptiebalie een beetje te versieren. Dit kan door het ophangen van schilderijen of het plaatsen van planten, maar ook kleur speelt een belangrijke rol. Hoewel je een receptie graag ene warme uitstraling wilt geven, is het vaak rommelig om veel kleuren door elkaar te gebruiken. Ook kun je gebruik maken van verschillende materialen, zoals hout en metaal.

Promotie

Je kunt je receptiebalie ook gebruiken als een promotie tool. Door groot het logo van je bedrijf erop te zetten creëer je een grotere naamsbekendheid. Ook is het verstandig om folders over je bedrijf op de balie te plaatsen Hier kunnen bezoekers doorheen kijken als ze moeten wachten en dat is natuurlijk wel van belang om hier in voldoende mate aandacht aan te besteden.

 

Laatste Nieuws

Contentmarketingstrategieën voor succes: Het creëren en verspreiden van waardevolle inhoud

In de wereld van digitale marketing is content koning. Het creëren en verspreiden van waardevolle inhoud is een essentieel...

Ontdek de schoonheid van creatieve schilderkunst

Als je ooit een penseel in je hand hebt gehad, weet je hoe bevrijdend het kan zijn om kleuren...

Hoe kun je met minder personeel toch effectief zijn?

We weten allemaal dat het momenteel erg lastig is om aan personeel te komen. Je zult dus andere oplossingen...

Waarom koeloplossingen essentieel zijn voor de horeca

Als je in de horeca werkt, weet je hoe belangrijk het is om de juiste apparatuur te hebben. Een...

De opkomst van verticale gevelbekleding

In de architectuurwereld is er een groeiende trend waarbij verticale gevelbekleding wordt gebruikt. Het gebruik van deze vorm van...

Waarom maatwerk bedrijfssoftware belangrijk is

Als je ooit hebt geprobeerd om een vierkante pin in een ronde gat te duwen, dan weet je hoe...

Speciaal voor jouRELATED
Gerelateerde Artikelen