Zakelijk ATEX LED armaturen voor een veilige werkomgeving

ATEX LED armaturen voor een veilige werkomgeving

-

De kans is groot dat je er nog nooit over nagedacht hebt, maar wist je dat je, als je je auto aan het spuiten bent, te maken hebt met zeer gevaarlijke omstandigheden? Het is niet voor niets dat je je auto alleen spuit als je de goede materialen hebt en jezelf goed kunt inpakken. De nevel van het spuiten kan overal terechtkomen. In je haren, je ogen, je luchtwegen, op je huid… Waar veel mensen echter niet aan denken is dat deze nevel zorgt voor een gevaarlijke situatie: de nevel hoeft maar een vonkje te krijgen en de hele boel knalt! Het is daarom niet voor niets dat in veel garages gebruik gemaakt wordt van ATEX LED armaturen. Deze ATEX LED armaturen zijn speciaal geschikt om te gebruiken in ontvlambare atmosferen.

ATEX LED armaturen voldoen aan de Europese eisen

Je wilt natuurlijk te allen tijde voorkomen dat brand uitbreekt of dat er explosiegevaar ontstaat doordat je alleen maar het licht aan doet. De ATEX LED armaturen zijn dusdanig veilig dat ze in iedere ruimte gebruikt kunnen worden waar een grotere kans is op explosies. Denk dan aan een verfcabine, maar ook aan zeer stoffige ruimtes als de zaaghal van een houtverwerkend bedrijf. Eén klein vonkje kan de boel al doen ontploffen. De ATEX LED armaturen zullen geen vonken geven zoals dat bij veel andere armaturen wel het geval kan zijn.

Deze armaturen zijn niet voor in huis

Natuurlijk kun je ze in huis gebruiken als jij dat wilt, maar ze zijn vooral bedoeld om bedrijven het juiste werklicht te kunnen geven. Door de juiste lichtsterkte kan het werk veiliger worden gedaan. Zorg je er dan ook nog eens voor dat er geen schaduwvorming is, dan heb je het helemaal goed bekeken. Schaduwvorming zorgt voor een vertekend beeld en dat kan een gevaarlijke werksituatie opleveren.

Ook voor de hobbyist

Heb jij een klusloods of een schuur waarin je graag klust? Dan kan het zomaar zijn dat het heel verstandig is om die oude tl-buizen te vervangen voor ATEX LED armaturen. Zo kun je zonder explosiegevaar je brommer uit elkaar halen en de deur achter je dichttrekken. Kom je de volgende dag weer terug? Dan is het direct veilig om het licht weer aan te doen. Wil je de brommer dan ook nog spuiten? Dan hoef je alleen maar persoonlijke veiligheidsmaatregelen te treffen en de omgeving van de brommer te bedekken met zeildoek of oude lakens. Je hoeft je met de ATEX LED armaturen over het licht geen zorgen te maken.

Laatste Nieuws

De voordelen van graszoden voor een perfect gazon

Veel huiseigenaren streven naar een mooi en gezond gazon. Een belangrijk aspect om dit doel te bereiken is de...

Een brommobiel voor veel mensen niet meer weg te denken

Een brommobiel is een kleine auto die vaak wordt gebruikt als alternatief voor een standaard auto. Het is een...

Stikstof laten berekenen voor jouw organisatie kan aan te raden zijn

Tegenwoordig is het voor bijna ieder bedrijf belangrijk om alle uitstoot bij te houden. Duurzamer ondernemen is namelijk een...

Tips voor een perfecte outfit 

Het kan soms best een uitdaging zijn om een goede outfit bij elkaar te vinden. Denk je eindelijk iets...

Het verzekeren van een motor is belangrijk

Een van de belangrijkste zaken die bij het aanschaffen van een motor komen kijken, is het verzekeren van de...

Succesvol en efficiënt je bedrijf verhuizen

Het ontruimen van een bedrijf is een complex proces met vele punten om rekening mee te houden. Of het...

Speciaal voor jouRELATED
Gerelateerde Artikelen