Wonen Raamdecoratie kiezen? Dit moet je weten! 

Raamdecoratie kiezen? Dit moet je weten! 

-

Ben je op zoek naar de juiste soort raamdecoratie voor je woning en wil je wel eens iets anders dan ouderwetse gordijnen? Dan is dit blog jou op het lijf geschreven! Hier lees je namelijk alles over de verschillende soorten raamdecoratie en hun belangrijkste voor- en nadelen, zodat jij een goed oordeel kunt vormen over de verschillende soorten raamdecoratie. Zo kies jij altijd de juiste soort raamdecoratie voor jouw interieur, wat perfect aansluit bij jouw wensen! 

 

Rolgordijnen: de voor- en nadelen

Rolgordijnen zie je tegenwoordig in erg veel huizen naar voren komen. Dit komt met name door de veelzijdigheid van rolgordijnen; je kunt ze zowel gebruiken als verduisterende gordijnen voor in de slaapkamer, als voor licht doorlatende gordijnen in de woonkamer. Daarnaast zijn rolgordijnen op maat te bestellen en zijn ze gemakkelijk schoon te houden. 

Een nadeel van rolgordijnen als raamdecoratie, is dat het vrij statisch oogt. Dat is mooi als je een simpele en moderne look wil, maar minder toepasselijk als je een zeer persoonlijke en unieke uitstraling aan je interieur wil toevoegen. Rolgordijnen zijn ook verkrijgbaar in de vorm van duo rolgordijnen. Deze gordijnen kunnen naar wens aangepast worden om zo meer of minder licht binnen te laten komen. 

Jaloezieën: de voor- en nadelen

Jaloezieën zijn een zeer veelzijdige raamdecoratie; je kunt ze krijgen in allerlei kleuren en van tal van uiteenlopende materialen. Zo kun je deze raamdecoratie perfect afstemmen op je interieur. Daarnaast kun je jaloezieën erg gemakkelijk schoonmaken én schoon houden. Ook kun je de jaloezieën gemakkelijk aanpassen om zo wat extra licht in de kamer te laten schijnen. Een belangrijk nadeel is dat jaloezieën van hout niet goed tegen vocht kunnen en daarmee niet geschikt zijn voor badkamers. Kies je voor aluminium jaloezieën? Dan ogen deze al snel kil en statig. 

Plisségordijnen: de voor- en nadelen

Plisségordijnen zijn een goede optie om voor te kiezen wanneer je een veelzijdige soort raamdecoratie wil. Je kunt deze gordijnen niet alleen naar boven doen om ze te openen, maar ook volledig naar beneden laten zakken en zo het licht van boven in het raam naar binnen laten schijnen. Ook worden plisségordijnen gemaakt met een honingraatpatroon, dit patroon zorgt ervoor dat de gordijnen een isolerende functie hebben en dat het gordijn gemakkelijk volledig op te vouwen is. Daarnaast zijn plisse gordijnen op maat bij veel aanbieders verkrijgbaar. Een nadeel van plisségordijnen is dat ze lastiger te plaatsen zijn dan andere soorten gordijnen, zoals rolgordijnen. 

Laatste Nieuws

Een graafmelding doen

Wanneer je van plan bent om machinaal te gaan graven, dan ben je wettelijk verplicht om een graafmelding te...

Zelfstandig thuis blijven wonen

Ouder worden kan heel leuk zijn, maar de lichamelijke gebreken die er vaak bij komen, dat is wat minder...

Is het de moeite waard om patent aanvragen kosten te betalen?  Maak kennis met de diensten van patent consultant

Door de pandemie creëerden veel mensen nieuwe producten nadat ze hun baan hadden verloren. Wanneer u een uniek product...

Welke mat kopen?

Op het moment dat je op zoek bent naar een mat, zijn er verschillende opties waar je voor kunt...

Elektrische stoel voor ouderen

Iedereen die zit wilt graag comfortabel, ontspannen en met stijl kunnen zitten. Vooral bij het ouder worden is het...

Hier helpt een begraafplaats Leiden mee

Is een dierbare overleden en ben jij één van de nabestaanden die de uitvaart moet regelen? Dan heb je...

Speciaal voor jouRELATED
Gerelateerde Artikelen