Vrije tijdMijn ochtendrituelen voor een positieve en productieve dag

Mijn ochtendrituelen voor een positieve en productieve dag

-

Recentelijk ben ik er achter gekomen hoe waardevol ochtendrituelen zijn. Ochtendrituelen helpen je om de dag goed te beginnen, waardoor je productiever en gelukkiger wordt. In het begin was het voor mij wel even omschakelen. Ik was iemand die als de wekker af ging 3 keer op snooze drukte en vervolgens met half slaperige ogen als eerste mijn mail ging checken op mijn telefoon. Om vervolgens maar beperkt de tijd te hebben om me klaar te maken en de deur uit te vliegen. Niet de beste start van de ochtend. Door een paar simpele ochtendrituelen in mijn leven te introduceren, begin ik de dag een stuk rustiger en positiever. Dit is hoe ik mijn dag begin:

1. Stilte

Ik heb mezelf afgeleerd om 's ochtends als eerste op mijn telefoon te kijken. Het is me namelijk vaak voorgekomen dat ik wakker werd en de dag begon met een gevoel van stress, omdat ik mezelf meteen bloot stelde aan mijn overvolle inbox. Die eerste momenten als je wakker wordt kunnen je hele dag maken of breken, en het is goed om daar bewust mee om te gaan. Geniet van de stilte en de rust die de ochtend brengt en neem een paar momenten om dankbaar te zijn voor de nieuwe dag. Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen die 's ochtends de dag beginnen met dankbaarheid en een glimlach, gelukkiger en productiever zijn.

2. Stretch it out

Lichaamsbeweging is gezond. Dat weten we allemaal. Nu heeft niet iedereen 's ochtends de tijd om er een volledige workout doorheen te knallen, en dat hoeft ook niet. Het is al heel goed om 10 minuten te besteden aan wat rek en strek oefeningen. Niet alleen hou je je lichaam hiermee in shape, het verlicht ook eventuele pijnklachten en maakt je lichaam op een fijne manier wakker. Op YouTube vind je verschillende rek en strek routines om te proberen, zodat je kunt kijken wat het beste bij jou past.

3. Een momentje voor jezelf

Na een kleine workout is het tijd om naar de keuken te gaan. Wat ik doe is het koffiezetapparaat aanzetten en terwijl de koffie gemaakt wordt een groot glas water drinken om mijn lichaam te hydrateren. Dan schenk ik een heerlijke kop koffie voor mezelf in en ga ik zitten met mijn krantje. Ik heb op dit punt nog steeds mijn telefoon niet aangeraakt, en dat ga ik ook nog niet doen. Ik kan echt genieten van dit moment voor mezelf en ik zorg er ook voor dat ik het mezelf zo gemoedelijk mogelijk maak. Soms zet ik een rustig muziekje op, soms kijk ik naar buiten om de zon te zien opkomen. En ik geniet bewust van elke slok warme koffie die ik neem en de aroma's die vrij komen van dit heerlijke brouwsel. Mijn koffie is van een specifiek merk die ik via het internet bestel. Ik heb namelijk het volgende met mezelf afgesproken: enkel koffie kopen waar je écht met volle teugen van geniet! Het zijn tenslotte de kleine dingen in het leven, zoals een heerlijk bakkie troost, waar je je geluksmomentjes uit kunt halen.

4. De dag kan beginnen

Zodra ik mijn koffie heb opgedronken, is dat voor mij het moment dat ik mijn dag nu echt kan beginnen. Douchen, aankleden, mijn mailbox checken en mijn doelen voor de dag vaststellen. Soms neem ik de tijd om ook nog even te ontbijten, maar ik ben er achter gekomen dat ik in de vroege ochtend nog niet altijd trek heb. Ik heb mezelf geleerd om goed naar mijn lichaam te luisteren en het te geven wat het nodig heeft.

Deze ochtendrituelen hebben mij heel erg geholpen om mijn dagen positief te beginnen en ik merk dat mijn productiviteit op het werk er flink op vooruit is gegaan. Het kost misschien wat moeite om van deze rituelen gewoontes te maken in het dagelijks leven. Maar de resultaten liegen er niet om. De meest succesvolle mensen zweren bij hun ochtendrituelen. En ik ook!

Laatste Nieuws

Kennismaken met weerobservatie-instrumenten

Als je ooit hebt afgevraagd hoe we het weer kunnen voorspellen, ben je niet alleen. Weerobservatie is een fascinerend...

Waarom Naughty Beans jouw koffie-ervaring op het werk kan veranderen

Stel je voor, je zit op kantoor en je hebt dringend een kopje koffie nodig. Maar niet zomaar een...

De magie van kerstkoekjes bakken

Als er één ding is dat de feestdagen extra speciaal maakt, dan zijn het wel de heerlijke kerstkoekjes die...

Contentmarketingstrategieën voor succes: Het creëren en verspreiden van waardevolle inhoud

In de wereld van digitale marketing is content koning. Het creëren en verspreiden van waardevolle inhoud is een essentieel...

Waarom financieel beheer essentieel is voor ZZP’ers

In de wereld van zelfstandigen zonder personeel (ZZP'ers), is financieel beheer een cruciale vaardigheid. Als ZZP'er ben je niet...

Ontdek de schoonheid van creatieve schilderkunst

Als je ooit een penseel in je hand hebt gehad, weet je hoe bevrijdend het kan zijn om kleuren...

Speciaal voor jouRELATED
Gerelateerde Artikelen