Wonen Niet alleen voor een beperking: de traplift

Niet alleen voor een beperking: de traplift

-

 

Het hoeft niet altijd zo te zijn dat de gemakken van een traplift kunnen alleen worden ingezet wanneer je een beperking hebt. Ook wanneer je bijvoorbeeld net bent geopereerd en je moet revalideren is het handig om te kijken naar een traplift huren. Wanneer je dus voor een korte periode zoals een aantal maanden of wellicht een jaar moeite hebt om de trap op en af te gaan kun je overwegen om tijdelijk een traplift te plaatsen om dit gemakkelijker te maken voor jezelf. Niet alleen is de huurprijs voor de traplift zelf, maar ook voor de service die erbij komt kijken. De traplift wordt door deskundige monteurs geïnstalleerd zodat er snel gebruik van kan worden gemaakt. Ook als er dan iets aan de hand is, kun je bijvoorbeeld telefonisch contact opnemen en wordt dit snel opgelost. Daarnaast is het fijn dat het huurcontract maandelijks opzegbaar is.

Een aanvraag doen bij de gemeente

Wanneer het budget er niet is, maar het is echt nodig om een traplift te hebben dan kun je een vergoeding aanvragen bij de gemeente. Zij komen bij jou thuis om in gesprek te gaan waarbij wordt gekeken wat de situatie is en of je in aanmerking komt. Een traplift wmo kan dus erg voordelig zijn als je geen ruim budget hebt om hieraan uit te geven. Er kan worden gekeken naar een vergoeding in natura. Hierbij wordt de traplift aangeschaft door de gemeente zelf. Ook gaat het opmeten en installeren allemaal via daar, je hebt hier zelf dus niet veel over te zeggen. Als je een persoonsgebonden budget krijgt, betekent dit dat je zelf een aanschaf mag doen. Hierbij kun je dus ook advies vragen aan andere partijen om een zo goed mogelijke keuze te maken. Hoe dan ook is het fijn dat deze wet er is voor mensen die het niet breed hebben.

Vooruit gaan is belangrijk

Of je dus een revalidatie traject ingaat of je hebt een permanente beperking, het is belangrijk om vooruit te kunnen gaan en niet verhinderd te worden. De hulpmiddelen die er tegenwoordig zijn, zijn erg modern en worden steeds beter. Vaak zijn de ontwerpen ook nog esthetisch gezien erg prettig om naar te kijken en past het bij de meeste interieurs. Het hoeft dus geen last meer te zijn. De kwaliteit van de trapliften wordt steeds verbeterd zodat het je leven makkelijker maakt. Een traplift moet gebruiksvriendelijk zijn, dit gebeurt voornamelijk door de kleine aanpassingen. Denk hierbij aan vorm maar ook geluid.

 

Laatste Nieuws

De voordelen van graszoden voor een perfect gazon

Veel huiseigenaren streven naar een mooi en gezond gazon. Een belangrijk aspect om dit doel te bereiken is de...

Een brommobiel voor veel mensen niet meer weg te denken

Een brommobiel is een kleine auto die vaak wordt gebruikt als alternatief voor een standaard auto. Het is een...

Stikstof laten berekenen voor jouw organisatie kan aan te raden zijn

Tegenwoordig is het voor bijna ieder bedrijf belangrijk om alle uitstoot bij te houden. Duurzamer ondernemen is namelijk een...

Tips voor een perfecte outfit 

Het kan soms best een uitdaging zijn om een goede outfit bij elkaar te vinden. Denk je eindelijk iets...

Het verzekeren van een motor is belangrijk

Een van de belangrijkste zaken die bij het aanschaffen van een motor komen kijken, is het verzekeren van de...

Succesvol en efficiënt je bedrijf verhuizen

Het ontruimen van een bedrijf is een complex proces met vele punten om rekening mee te houden. Of het...

Speciaal voor jouRELATED
Gerelateerde Artikelen