WonenGebruik buig MDF voor een bijzondere afwerking

Gebruik buig MDF voor een bijzondere afwerking

-

We kennen allemaal het standaard MDF wel. Van die platen die je heel goed kunt gebruiken wanneer je een wandje plaatst, een nieuw plafond aanbrengt of een zolder wilt bevloeren. Ook maken veel meubelmakers gebruik van dit materiaal. Het is namelijk stevig en duurzaam én gemakkelijk te bewerken. Maar wat nu als je ronde of organische vormen wilt aanbrengen in de meubels die je maakt? Een kastje met half ronde zijkanten, bijvoorbeeld? Dan is het niet te doen om daar gewoon MDF voor te gebruiken. Deze platen zijn namelijk niet te buigen. Je kunt dan beter gaan voor buig MDF, de naam zegt het al. Buig MDF is er in twee soorten.

Welke soort buig MDF kies ik voor mijn project?

Eerst is het belangrijk om te weten wat buig MDF is. Buig MDF is een MDF plaat die zo is bewerkt dat deze gebogen kan worden. Dit komt door de groeven die zijn aangebracht. Je hebt buig MDF in twee verschillende soorten: buigen over de lange kant (dwarsgegroefd) en buigen over de korten kant (langsgegroefd). Welke soort buig MDF jij wilt gebruiken voor je project is dus maar net afhankelijk van de afmetingen van je project. Je kunt er complete pilaren mee maken of een bijzonder stukje aan een stoel. Het is maar net wat je wilt. Het is wel goed om te weten dat je ook buig MDF goed kunt bewerken. Je kunt het schilderen, beitsen of zelfs plamuren en behangen.

Kies voor iets anders op de muur van de badkamer

Het is heel gebruikelijk om de muur van je badkamer en het toilet te (laten) betegelen. Dit maakt lekker gemakkelijk schoon en het is soort van de standaard geworden. Maar nog bijna niemand heeft een oplossing gevonden voor de voegen. Toch is die oplossing er wel: Fibo. Fibo is een plaatmateriaal dat glad en strak is aan te brengen op de muur van de badkamer of het toilet. Dat maakt pas gemakkelijk schoon!

Kijk eens verder dan naar wat je gewend bent

Er worden nog steeds regelmatig nieuwe materialen en nieuwe toepassingen van oude materialen ontdekt. Als ontwerper, meubelmaker of architect is het van belang dat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste materialen en toepassingen! Op die manier kun je je klanten nog beter informeren over de verschillende mogelijkheden én door innovatief te werken bouw je een steeds grotere klantenkring op. Out of de box denken is, ook op het gebied van materialen, echt belangrijk!

Laatste Nieuws

Waarom een creatieve mindset belangrijk is

Creativiteit is een onmisbare kracht in ons leven. Het gaat niet alleen om het creëren van kunstwerken, maar om...

Waarom slimme energiekeuzes belangrijk zijn

De keuzes die we maken op het gebied van energie hebben een grote impact, niet alleen op onze maandelijkse...

Kennismaken met weerobservatie-instrumenten

Als je ooit hebt afgevraagd hoe we het weer kunnen voorspellen, ben je niet alleen. Weerobservatie is een fascinerend...

Waarom Naughty Beans jouw koffie-ervaring op het werk kan veranderen

Stel je voor, je zit op kantoor en je hebt dringend een kopje koffie nodig. Maar niet zomaar een...

De magie van kerstkoekjes bakken

Als er één ding is dat de feestdagen extra speciaal maakt, dan zijn het wel de heerlijke kerstkoekjes die...

Contentmarketingstrategieën voor succes: Het creëren en verspreiden van waardevolle inhoud

In de wereld van digitale marketing is content koning. Het creëren en verspreiden van waardevolle inhoud is een essentieel...

Speciaal voor jouRELATED
Gerelateerde Artikelen