Wanneer je graag dingen uitvindt of concepten bedenkt, kan het zomaar zo zijn dat je een keer jouw idee naar de realiteit wilt brengen. Hoe je dat kan doen, vertel ik je in deze blog. Natuurlijk is het proces voor iedereen anders maar hier bespreek ik hoe de stappen er over het algemeen uitzien. Lees je mee?
Het begint met een idee
Een idee kan door van alles opkomen. Misschien zie je een reclame die je inspireert of heb jezelf behoefte aan een product dat nog niet op de markt is. Een idee is vaak nog een vaag concept. Soms ontstaat het enkel uit een filosofie. Het kan zomaar weer weg zijn maar het kan ook lang blijven hangen en je enthousiast maken. Dat is vaak een teken dat het het waard is om mee verder te werken. Wanneer je een idee hebt voor een fysiek voorwerp kan je nadenken over de vorm en functie van een product. Voor wie is het geschikt, wat moet het allemaal kunnen? Etc.
Een plan voor productie
Je begint dan eigenlijk al met het plannen van een productie. Veel mensen blijven in deze fase hangen. Hele plannen kunnen dan klaarliggen maar men doet er vervolgens niks mee. Dat is zonde. Maar ook begrijpelijk. Aan deze fase komt natuurlijk een einde en dan moet er gekeken worden naar de mogelijkheden. Is alles haalbaar? Wat gaat de productie kosten? Vaak wordt het dan voor velen te ‘echt’.
Deel het met de wereld
Maar als je wel bereid bent door te gaan en steeds weer die volgende stap te zetten dan is de volgende uitdaging het delen van je idee met de wereld. Wellicht heb je dit tijdens het ontwerpen al gedaan met vrienden en familie. Feedback heb je verwerkt en er zijn al wat mensen op de hoogte van je product. Maar nu is het tijd om het de rest van de wereld ook te laten weten. Sociale media leent zich goed voor het delen van ideeën als je nog geen eigen website hebt. Spannend maar wel belangrijk. Zeker als je van plan bent je product te verkopen.
Praktisch en simpel
Door middel van kunststof spuitgieten kan je een heleboel producten laten maken. Jouw gewenste materiaal wordt dan in de gewenste vorm gegoten. Perfect voor een ‘simpel’ product maar ook voor prototypes. Zeker als je via een bedrijf jouw product aan de man wilt brengen, doet het vaak een hoop als je een prototype of voorbeeld bij je hebt. Zo geregeld, ook voor bulkbestellingen.