Toestemming tot publicatie: Erven Hans G. Kresse 2003 

 

 

Tweede Hans G. Kresse Verzamelaardag: 6 Oktober 2007 

 

door Klaas de Vries  

Deze tweede bijeenkomst van verzamelaars van het werk van Hans G. Kresse werd gehouden op de locatie van de Stichting Hans G. Kresse aan de Monnikensteeg in Arnhem van 13.30 – 17.00 uur. Er waren 30 aanwezigen. De dag werd georganiseerd door de Erven Hans G. Kresse (Ingrid, Anka en Eric) in samenwerking met Eric Planting. 

Programma: 

1. Opening door Eric Kresse en Eric Planting om 14:00 uur.

2. Een diaserie van 7 dia’s van/met Hans Kresse. Eric, Anka en Ingrid geven toelichtingen bij de dia's.

3. Ook is er weer een ‘kort’ kennismakingsrondje. Het officiële gedeelte werd tot een minimum beperkt.

4. Verder wordt een aantal discussies aangeslingerd, zoals “Is Eric de Noorman nog wel van deze tijd?” en de illustraties van het boek “Nog even een verhaaltje en dan…” van Henk de Wolf krijgen ook veel aandacht en discussie.

5. Eric Kresse onthult een aantal originele platen van middenplaten uit de Revue. Aan de muur hingen ook nog een paar originelen.

6. Tijdens de niet-plenaire delen van de middag wordt er veel met elkaar gepraat, geruild en gekocht. Jack Nowee liet een display zien van Kresse / Arendsoog objecten. Helaas kwamen de DVD’s van de manifestatie van Kresse in Arnhem wat in het gedrang door te laat inschakelen van de laptop.

7. Tot slot werd een nog niet eerder gepubliceerde plaat van Hans Kresse uit 1945 met reclame voor piano’s op A-3 formaat uitgereikt aan iedere deelnemer.

 

Om 17:00 uur was het einde van een geslaagde middag, waarbij de Stichting Hans G. Kresse voor de drankjes en de hapjes had gezorgd. HULDE! Hopelijk is iedereen weer met frisse energie vertrokken en kan uitgekeken worden naar de tentoonstelling over Hans Kresse in het Stripmuseum in Groningen in februari / maart 2008. Bekijk de vele foto’s die op deze pagina zijn weergegeven: zij geven een aardige impressie van de dag.

Stilte voor de storm

binnenkomst...

Diapresentatie

De plenaire vergadering...

De geachte aanwezigen, de pauzes en de discussies... 

De expositie met originele platen... 

De Arendsoog display en de ruilbeurs... 

Uitreiking van de piano-plaat... 

Ik kijk terug op een fantastische dag waarop ik vele oude bekenden heb gezien, maar ook weer een aantal voor mij voorheen onbekende Kresse-fans heb leren kennen, In het geheel kunnen we concluderen dat de dag zeer de moeite waard was en dat we mogen hopen op een vervolg initiatief. Laat dit een traditie worden!. Wie organiseert de derde Hans G. Kresse verzamelaardag in 2008?

 

Deze website wordt in de loop van 2003/2008 ontwikkeld i.s.m. De 'Stichting Hans G. Kresse'