Geplande uitgaven met werk van Hans G. Kresse:

Het werk van Kresse wordt gelukkig nog steeds uitgegeven. Houd deze pagina in de gaten voor het laatste nieuws!

 

 Kresse Bibliofiel 

Uitgeverij Panda begon in 1983 met de uitgaven van een reeks Kresse strips onder de titel Kresse Bibliofiel. Het betreft hier herdrukken van een selectie uit het vroege werk van Hans Kresse. Er ontbreken momenteel nog drie delen. De uitgever heeft gemeld dat de delen wél verschijnen. Het is vooralsnog onbekend wanneer dat gaat gebeuren. De omslagen zijn inmiddels klaar en er wordt in de Nieuwsbrief van de Stichting HGK van september 2007 gemeld, dat Matla nog een maand moet uittrekken om de drie boeken te redigeren.

 

 Aanvulling maart 2009: In Stripschrift 397 staat een artikel over kastelen en Kresse + een artikel over Hans Matla, waarin hij aankondigt dat: citaat: "In 2009 staan er heel veel uitgaven op de rol. Zo mogen de lezers de drie ontbrekende delen (5,8, en 10) van de serie Kresse Bibliofiel verwachten. Ik kan dat echt binnen enkele weken produceren .... Ook het laatste deel van de integrale Eric de Noorman-reeks, deel 21, moet begin 2009 verschijnen"

 

Tijdens de Stripdagen van 26 September 2009 meldt de uitgever dat deze albums na deel 21 van de tweede integrale uitgave van Eric de Noorman zullen verschijnen. Vermoedelijk, althans dat is mijn inschatting, hebben we het over circa 2010

5: De Gouden Dolk - Panda - gepland - Matla nr. 1.5 - nog niet uitgegeven. Het is onbekend wanneer dit deel zal verschijnen.
8: Detective Kommer - Panda - gepland - (Matla 1.8)  - nog niet uitgegeven. Het is onbekend wanneer dit deel zal verschijnen. 

10: Roland de Jonge Jager - Panda - gepland - bevat Roland + Pim en de Venusman + andere strips? - (Matla 1.10).  - nog niet uitgegeven. Het is onbekend wanneer dit deel zal verschijnen. 

 

De Grote Hans Kresse Biografie 

In de Nieuwsbrief van de Stichting Hans G. Kresse van September 2007 staat een groot interview met Hans Matla. Hierin kondigt hij aan dat er een "grote biografie over Hans Kresse, een dikke pil stikvol met zijn prachtige werk, aaneen geschreven met meerdere verhalen", zal gaan verschijnen. Als potentiële medewerkers worden Rob van Eijck en Dick Matena genoemd, maar hij denkt dat ook anderen willen meewerken. Matla: "Het moet een monument worden voor Hans Kresse. In een samenwerkingsverband moet je eerst een opzet maken, de rode draad vinden en overleggen wie wat gaat doen. Daarvoor moet je rekenen op toch wel 5 jaar". Hieruit kunnen we concluderen dat de grote biografie vermoedelijk zeker niet voor medio 2012 zal verschijnen. 

 

 Tweede Integrale uitgave (Panda) 

Onder de titel 'Eric de Noorman, Volledige werken' bracht uitgeverij Panda tussen 1998 en 2003 een 23-delige, 'luxe' Eric de Noorman reeks uit. De boeken zijn gebonden en voorzien van een bruine kunstleren kaft met een opgeplakt plaatje. Deel 21 ontbreekt nog in deze reeks. Februari 2008 kan gemeld worden dat Uitgeverij Panda nog volop bezig is met de voorbereidingen voor deze uitgave.

21: Eric de Noorman, Volledige Werken 21 - Panda - Matla nr 24.21 - 1e druk - Dit boek bevat de verhalen: 'De Vrouw in het Blauw', De Geschiedenis van Bor Khan', 'Svidjolds Offer' en de verschillende opzetten en illustraties. Verder worden allerlei curiosa rond Eric de Noorman afgebeeld.

Van de website van de uitgever (26-02-2008): "Band 21 zal als laatste verschijnen in de loop van 2008. De productie van de delen 4 t/m 7 duurde langer dan gepland. De redactie had namelijk besloten de tekeningen opnieuw te 'rasteren', d.w.z. de tekeningen in te kleuren met een grijstint. In de eerste verhalen van Eric de Noorman heeft Kresse uitvoerig gebruik gemaakt van deze techniek om zijn tekeningen meer 'diepte' te geven en kon hij op deze wijze bepaalde gedeelten accentueren.
De redactie gaat ervan uit dat deze verbetering het langere wachten enigszins goedmaakt."

In Stripschrift 397 staat een artikel over kastelen en Kresse + een artikel over Hans Matla, waarin hij aankondigt dat: citaat: "In 2009 staan er heel veel uitgaven op de rol. Zo mogen de lezers de drie ontbrekende delen (5,8, en 10) van de serie Kresse Bibliofiel verwachten. Ik kan dat echt binnen enkele weken produceren .... Ook het laatste deel van de integrale Eric de Noorman-reeks, deel 21, moet begin 2009 verschijnen" 

Tijdens de Stripdagen van 26 September 2009 meldt de uitgever dat deze band nog in 2009 zal verschijnen.

wordt vervolgd

 

 Eric de Noorman in 'boekuitgave' en in de 'Nostalgische Reeks' 

In de Nieuwsbrief van de Stichting Hans G. Kresse van September 2007 staat een groot interview met Hans Matla. Een citaat: ...'Als in de serie Eric de Noorman deel 21 is verschenen, is twee jaar later de weg vrij voor een boekuitgave van Eric de Noorman vergelijkbaar met de goed lopende serie Kapitein Rob die in de Bruna winkel ligt. Die zal net zo goed aanslaan. En dan heeft hij nog de toezegging van de grote meester zelf  voor de heruitgave van 80 oblongboekjes Eric de Noorman in de Nostalgische Reeks'... 

 

 The Story of Hiawatha 

© Illustraties: Look and Learn 

Magazine Ltd., 2007

The Story of Hiawatha - John Wigmans - In 1957 plaatste het Engelse blad Playhour and Chicks Own in drie afleveringen het korte stripverhaal The Story of Hiawatha. Hans Kresse verzorgde daarvoor de illustraties, in fullcolour! - (één van de illustraties) - Dit nooit in Nederland gepubliceerde feuilleton verschijnt medio 2010 in boekvorm, in een beperkte oplage van slechts 150 exemplaren. Kijk geregeld op deze pagina voor het laatste nieuws over dit unieke project.

 

Aanvullingen: 

Uitsnede van een Pay Sheet uit de administratie van Playhour. Hieruit blijkt dat Swan Features Syndicate op 27 oktober 1956 betaald werd voor de eerder die week ontvangen illustraties van de eerste aflevering van Hiawatha. Niet kinderachtig, want het leverde 40 Engelse ponden op, wat in 1956 overeenkwam met ruim 400 gulden. En daar kon Kresse, die het hele bedrag in handen kreeg, behoorlijk wat brood en tekengerei voor kopen…-

 

Flyer (verschenen op 26 September 2009): 

 

kijk ook op: www.story-of-hiawatha.blogspot.com.

 

 De Wereldgeschiedenis verbeeld door Hans G. Kresse 

Dit betreft een heruitgave in boekvorm van de grote "geschiedenisplaten" van Hans Kresse, zoals die zijn verschenen in o.a. Revue en Praline. (onder voorbehoud)

  De Wereldgeschiedenis gezien door Hans Kresse - In de Nieuwsbrief van de Stichting Hans G. Kresse van September 2007 staat een groot interview met Hans Matla. Hierin laat hij weten dat ..."deze geheel in kleur moeten verschijnen met platen doorlopend over twee pagina's"... 

 

Donald Duck facsimile uitgave

Er zijn een flink aantal delen van de eerste jaargangen van het jeugdblad Donald Duck als facsimile uitgegeven, in groot formaat boeken. De serie wordt regelmatig uitgebreid. Voor bestellingen en nadere informatie: http://www.donaldduck.nl/winkel/boeken/jaargangen/

Jaargang 1957 - deel 1

Donald Duck facsimile uitgave - Sanoma Uitgevers BV -  Het startjaar, 1952 = géén Kresse, is in één band uitgegeven en alle overige jaargangen zijn in twee banden uitgegeven. Een groot aantal 'Ducks', vooral tussen 1953 en 1965 staat bomvol met werk van Hans G. Kresse. Voor details over de reeds verschenen delen wordt verwezen naar de Donald Duck pagina op deze website. 

 

 Tom Poes Weekblad facsimile uitgave

Nieuws over de heruitgave van Tom Poes WeekbladVoor bestellingen en nadere informatie: http://www.boumaar.com

Band 1 - nr. 1 t/m 17
Tom Poes Weekblad facsimile uitgave - Boumaar - Folder (2008) - Een editie in 13 delen - HC met elk 256 pag. in full colour. Deel 1 is verschenen in Januari 2009. Overige delen zijn / worden met tussenpozen uitgegeven, het is een project van drie jaar (2009 - 2011).Tom Poes Weekblad bevat een aantal bijdragen van Hans G. Kresse. Voor meer details wordt verwezen naar de pagina Tom Poes Weekblad (Eric strips), Xander en de pagina Tom Poes Weekblad (overig werk). Bij het verschijnen van de bundeling was de prijs per deel: € 44,95

Aankondiging in 'Tom Poes Weekblad' - 1e jaargang nr. 1 (28 November 1947)

 

 

Geplande uitgaven met werk van Hans G. Kresse kunt u aanmelden via klaasdevries@wanadoo.nl

Deze website wordt in de loop van 2003/2008 ontwikkeld i.s.m. De 'Stichting Hans G. Kresse'